Spændende steder og oplevelser i Hørsholm og Rungsted

Hørsholm og Rungsted byder både på grønne omgivelser tæt på skov og strand, men også på en række kulturelle oplevelser.  Karen Blixen Museum, Rungstedlund, er områdets hovedattraktion, og det er virkelig en fin perle.  

Men her venter andre oplevelser. Steder og oplevelser, som de lokalkendte elsker. Eller måske endnu ikke har opdaget.

Her har vi samlet de vigtigste.

Karen Blixen Museum

Den verdensberømte danske forfatter Karen Blixen er født i Rungsted. Hun boede her hele sit liv undtagen de år, hvor hun boede i Østafrika. Rungstedlund, som ligger lige overfor havnen, var hendes barndomshjem, og her fødtes også hendes forfatterskab.  

Hørsholm Slotshave

Gå en tur i Hørsholm slotshave og mærk det historiske vinge-sus mellem de høje, gamle lindetræer. Her fandt kærligheds-affæren sted mellem Caroline Mathilde og Struensee for mere end 250 år siden.

Rungsted Havn

Rungsted havn er en af de største havne på Øresundskysten med 850 både og joller.  På havnen er der butikker, cafeer og restauranter, hvor der i sommerhalvåret altid er mange mennesker.

Arboretet

Det er en fantastisk park bare at gå en tur i året rundt og på alle årstider. Der er træer og buske fra alverdens lande, terapihave, helseskov  rhododendron-samling og meget mere.

Hørsholm Kirke

Hørsholm kirke ligger smukt på holmen i vandet omgivet af en kolossal grøn kulisse af flotte, gamle træer. Den er nok byens mest fotograferede bygning, som den ligger og spejler sig i søens vand.

Seværdigheder i Nordsjælland

Fem ‘must see’ i Hørsholm og Rungsted

Uanset om du besøger vores by, eller du er beboer i Hørsholm og Rungsted, så er der bare nogen steder, som man bliver nød til at opleve. 

Seværdigheder i Nordsjælland

Fem ‘must see’ i Hørsholm og Rungsted

Uanset om du besøger vores by, eller du er beboer i Hørsholm og Rungsted, så er der bare nogen steder, som man bliver nød til at ople

Folehaveskoven

Folehaveskoven er spækket med oplevelser med dejlig og meget varieret natur. Det er aldrig kedeligt at gå en tur her. Slet ikke hvis du ved, hvad du skal kigge efter.

Fuglereservatet på Rungstedlund

Alle dage hele året kan man gå en tur i det store fuglereservatet på Rungstedlund, Karen Blixens hjem. I fuglereservatet er der opsat 200 redekasser til de besøgende trækfugle.

Hørsholm Egns Museum

På vores hyggelige og lokale egnsmuseum kan du, ud over byens lokalhistorie og lokal arkiv, opleve en spændende udstilling om det forsvundne Hirschholm Slot og spændende særudstillinger.

Hørsholm Mølle

Er man interesseret i de gamle håndværkerfag og deres værktøj, så skal man også besøge møllen. Det er som at træde ind i en tidslomme, ind i en historisk skattekiste. Her er samlet håndværktøj fra omkring 40 forskellige fag.

Kulturhus Trommen

Kulturhus Trommen er beliggende i centrum af Hørsholm og indeholder bibliotek, biograf, teater og koncertsal. Med mere end 200 årlige arrangementer er Trommen hovedleverandør af kultur i Nordsjælland.

Årlige begivenheder

Rungsted Havnefestival

I august måned danner Rungsted Havn rammen for årets Havnefestival med boder, gode tilbud, tivoli, skattejagt, cocktails, musik og meget mere. Gå ikke glip af en hyggelig weekend på Rungsted Havn.

Hørsholm Kulturdag

Første lørdag i september afholdes hvert år Kulturdag i Hørsholm. Til kulturdagen kan du opleve aktiviteter fra foreninger og kulturaktører, underholdning, madboder, workshops, gadeteater, koncerter og meget mere.

Hirschholm Festival

Hirschholm Festival er en kulturel begivenhed i Slotshaven første søndag i september med masser af sjove historiske aktiviteter, salonsamtaler, koncerter og boder. Her er sjov og aktiviteter for store og små. 

Blixen Høstfestival

En weekend i september fuld af lækre økologiske og bæredygtige varer, musik og spændende talks og samtaler med interessante mennesker om biodiversi-tet, bæredygtighed og menneskets rolle i naturen.

LANGAUGE »