Gå- og vandreture midt i Nordsjælland

Bliv inspireret til jeres næste gåtur eller vandretur midt i det naturskønne Nordsjælland –  her i Hørsholm og Rungsted. Her er alt fra korte ture i skoven, sjove ture for børn i skov og by, kulturture, byvandringer og meget mere.  

Er I til de længere vandreture, kan I lægge flere af ruterne sammen eller tage på den 21 km lange Kløversti gennem byen. Der er mange skønne natur- og kulturoplevelser, der bare venter på, I kigger forbi.
Gåture i Arboretet i Hørsholm. Foto: Peter Leschly
længde: flere muligheder 

Gåture i Arboretet

Snyd ikke dig selv for en gåtur i Arboretet. Arboretet er en unik samling af omkring 8500 træer og buske fra hele verdenen. Fordelt på mere end 2000 forskellige arter. Det er lidt som at gå i Botanisk have eller i Landbohøjskolens have – blot udformet som en skov.

→ 
Elleskovstien i mangroven i Hørsholm ved Nebbegård
længde: flere muligheder

Elleskovstien, Sjælsø og Nebbegård

Mangrove – ja, det er også den association, vi får, når vi går på Elleskovstien. Den første del af stien er en gangbro, som fører fra Nebbegårds alle ned til Sjælsø. Gangbroen går igennem et større vådområde.
→ 
BLIXENRUTEN er en vandrerute på 16 km med start og slut ved Karen Blixen Museum Rungstedlund.
længde: 16 km

BlixenRuten

BLIXENRUTEN er en vandrerute med start og slut ved Karen Blixen Museum Rungstedlund. Undervejs er der 17  lydfortællinger, som dykker ned i Karen Blixens univers og hendes tilknytning til området. Den fulde rute er 16 km, med tre kortere genveje på hhv. 5-6 km.

→ 
Eventyrlegepladsen på Nattegaleengen i Hørsholm
længde 2,5 km

Kløversti – Grøn rute

Vores korteste Kløversti er 2,5 km lang og tager jer igennem ‘pip-kvarteret’ af veje som Mågevej, Nattergalevej og Gærdesmuttevej og forbi to af byens legepladser, hvor den største er Eventyrlegepladsen på Nattergaleengen.

→ 
Kløverstierne Hørsholm Usserød Mølle
længde 5,3 km

Kløversti – Blå rute

Den Blå Kløversti handler om det industrielle eventyr i Hørsholm, og hvad vandkraften i Usserød Å har betydet for den industrielle udvikling så langt tilbage som i 1790. På turen kommer I forbi rigtig mange historiske bygninger.

→ 
Hørsholm Slotshave slotssø Hirschholm slot historisk område naturoplevelse
længde 7,6 km

Kløversti – Rød rute

På den røde Kløversti kommer I igennem ådalen ved Usserød Å og det smukke område omkring Hørsholm kirke og Slotshaven. Til ruten er der skrevet en gysernovelle, som kan høres som lydbog, mens man går.

→ 
Linstows gravsted i Folehaveskoven
længde 21 km

Kløversti – Sort rute

Med en længde på 21 km er den sorte Kløversti mest for vandrefolket. Ruten er spækket med natur- og kulturoplevelser, der fører jer forbi smukke slotte, langs Øresund og igennem Folehaveskoven.

→ 
Skulptur Anders Nyborg ved Mortang Advokater
længde 3,5 km

Skulptur gåtur

Inden for bare 1500 meter i fugleflugt står 12 virkelig spændende og flotte skulpturer i Hørsholm. Ta’ skulptur-turen, når I trænger til at opleve noget nyt på gåturen – alene eller sammen med andre.

→ 
C. F. Møllers Tegnestue Rungsted Sundpark
længde: flere muligheder

Arkitektur-tur

Kombiner vandreturen med noget af Danmarks smukkeste arkitektur, skabt af verdensberømte danske arkitekter. Her er flere muligheder for ruter i forskellige længder.

→ 
Folehaveskoven Rungsted Caroline Mathildestien
længde: flere muligheder 

Vandreruter i Folehaveskoven

I Folehaveskoven har Naturstyrelsen lavet tre afmærkede vandreruter med længer på 2,4 km, 5,2 km og 8,9 km. På ruterne kommer man forbi Mathildestien, gravhøje, istids-skråningen og bålplads med bænke og overdækkede spisepladser.

→ 
Elleskovstien gangbro Sjælsø Hørsholm
længde: flere muligheder

Spændende områder til gåturen

Vi har nogle fantastiske områder til inspirerende gåture her i byen. Vi har samlet dem i en lille guide med oversigt over spændende områder, når I trænger til at opleve noget nyt på gåturen. 

→ 
Karen Blixens grav på Digterruten i Fuglereservatet på Rungstedlund
længde 1,3 km

Digterruten på Rungstedlund

Karen Blixen Museum er del af Danske Digterruter og har udviklet ruten i Karen Blixens Fuglereservat. Lyt til de 10 historier på ruten, der går over broen, forbi Karen Blixens gravsted og igennem skov og trampesti.

→ 
Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/gaature-vandreruter-nordsjaelland/
længde 1,5 km

Opdagelsestur på Rungsted Station

Dette er en opdagelsestur, hvor I helt sikkert vil få nogle sjove og uventede oplevelser i området omkring Rungsted Kyst Station.

→ 
Køerne er kommet på græs i Usserød Ådal
længde 2,3 km

Ko-safari og tidsrejse i Usserød Ådal

En virkelig dejlig gåtur der tager jer helt tilbage til stenalderen i området Usserød Ådal, hvor stenalderfolket havde deres sommerbopladser. I Ådalen kan i også opleve knap 30 kvæg.

→ 
Hørsholm Egns Museum
park- og museumstur

På jagt efter slottet

Gå på jagt efter slottet ,der forsvandt. Der er stadig spor mange steder i byen efter det prangende Hirschholm Slot. Vi guider dig rundt i byen, hvor du kan få et glimt af slottet.

→ 
Byvandring Hørsholm Kirkegård
længde 1,0 km

Byvandring – Kirkegården

En anderledes ’byvandring’ på Hørsholm kirkegård med historier om de døde, om overtro, spøgelser, ånder og gamle begravelsesskikke. Ved hvert stop kan I afspille en historie om det gravsted, I står ved, krydret med lidt uhygge.

→ 
Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/gaature-vandreruter-nordsjaelland/
længde 1,0 km

Byvandring – Bymidten

Ta’ på byvandring i Hørsholm Bymidte og bliv klogere på den spændende gamle historie om byen, der gemmer sig og stadig kan ses i bymidten den dag i dag. Der er quiz til børnene på ruten.

→ 
Stejlepladsen Rungsted Havn
længde 4,4 km

Byvandring – Rungsted

På denne byvandring kommer I igennem historien omkring udviklingen af området omkring Rungsted Havn og Rungsted Station igennem de sidste hundrede år. Der er quiz til børnene på ruten.

→ 
Just Walk er en venlig bevægelse, hvor lokale gå-værter over hele landet inviterer med på gåture, hvor vi i fællesskab tager skridt for venligheden. Gå-værterne har fokus på, at alle får en god oplevelse og skaber en venlig atmosfære.

Kom med i et lokalt gåfællesskab

Just Walk er en venlig bevægelse, hvor lokale gå-værter over hele landet inviterer med på gåture, hvor vi i fællesskab tager skridt for venligheden. Gå-værterne har fokus på, at alle får en god oplevelse og skaber en venlig atmosfære.

I Hørsholm er der to Just Walk gå-fællesskaber. Gå-vært Charlotte Stevnsborg arrangerer ture i friskt tempo på mellem 5,5 og 12 km. Gå-vært Britta Feusi arrangerer ture roligt tempo på omkring 3,5 km.

Gå med og bliv en del af en venlig bevægelse. Alle kan være med. Alle skridt tæller.

Link åbner Just Walk facebook grupper.

LANGAUGE »