Oplevelser for børn i Hørsholm og Rungsted

Hørsholm og Rungsted byder på grønne omgivelser tæt på skov og strand. I kan gå ture i den smukke skov og vandre langs Øresund. I kan slå et smut forbi  havnen og opleve det pulserende sommerliv i den store marina.

Her er masser af oplevelser for børn.

Her er legepladser, skaterbane, bålpladser, beachvolley og meget andet, hvis I vil være aktive. Og I kan tage på tidsrejse, besøge den gamle togremise, se Karen Blixens afrikanske våbensamling eller besøge den gamle mølle, hvis I vil have oplevelser til hjernen. For at nævne et par eksempler.

Hørsholm Egns Museum

På vores hyggelige og lokale egnsmuseum kan du – ud over byens lokal historie og lokal arkiv – opleve en spændende udstilling om det forsvundne Hirschholm Slot. Hirschholm slot blev opført i 1730–44 som sommerresidens for Christian 6. og dronning Sophie Magdalene.

Hørsholm Mølle

Er man interesseret i de gamle håndværkerfag og deres værktøj, så skal man også besøge møllen. Det er som at træde ind i en tidslomme, ind i en historisk skattekiste. Her er samlet håndværktøj fra omkring 40 forskellige fag.

Karen Blixen Museum

Rungstedlund ligger med udsigt til Øresund, og bag bygningerne strækker sig 30 tønder land med have, eng og lund. Området er efter Karen Blixens ønske udlagt til fuglereservat og er åbent for besøgende. Her kan man bl.a. besøge Karen Blixens grav.

Honning Nordsjælland

Det handler om honning

Skolebigården er stedet, hvor Hørsholm Biavlerforening underviser nye medlemmer om biavl og honningproduktion, men den er absolut et besøg værd, selvom der ikke er kursus eller anden aktivitet. 

Togremise, grafitti fra 1927, og et ‘huiskamer’

Det er bare noget af det, I kan opleve på Rungsted Kyst station. Vi guider til en tur rundt til alle de kendte og ukendte steder i stationsområdet.

En tidsrejse i Usserød Ådal

Mens I går ud over Ådalen, kan I måske få øje på de sumpskildpadder og pelikaner, vilde heste, urokser, bisoner, bjørne, vildsvin og kæmpehjorte der levede her i jægerstenalderen?

Bålpladser, gravhøje og bistader

Folehaveskoven er spækket med oplevelser med dejlig og meget varieret natur. Det er aldrig kedeligt at gå en tur her. Slet ikke hvis du ved, hvad du skal kigge efter.

Naturbingo og fotojagt i Arboretet

I Arboretet er der masser af plads og mange ting at kigge på. I kan lave  natur-bingo, aktivitetsark, fotoskattejagt og meget andet.

Fuglereservatet på Rungstedlund

Alle dage hele året kan man gå en tur i det store fuglereservatet på Rungstedlund, Karen Blixens hjem. I fuglereservatet er der opsat 200 redekasser til de besøgende trækfugle.

Promenadetur, krabberæs og legeplads

Når vejret er til en gåtur er der aldrig kedeligt på Rungsted Havn. Havnen summer af aktivitet på molerne og på promenaden, med de mange restauranter og butikker.

Strand, solskin og beachvolley

Rungsted Strand er havnens populære  nabo med fint strandsand og badebroer. Vandet er lavt og fantastisk til masser af vandleg. Her er også beachvolley til de ’større børn’. 

Kirke, voldgrav og en kongelig affære

Gå en tur i Hørsholm slotshave og mærk det historiske vinge-sus mellem de høje, gamle lindetræer. Her er masser af plads til leg og løbeture for børn. Eller bare en rolig gåtur i alt det grønne. 

Hils på Karen Blixens køer

Der var også køer i Karen Blixens tid. I dag ses køerne fra omkring første maj, til kulden sætter ind, omkring første november. 

Byens store og små legepladser

Vil I ud i den friske luft med familiens yngste, så kan en tur til en legeplads være god at ’lokke med’. 

En tur ud i den lokale mangrove

Mangrove – ja, det er i hvert fald den association, vi får, når vi går på den 280 meter lange Elleskovsti. 

Havsafari langs Øresundskysten

Har du større børn, kan I leje SUB boards på Rungsted Havn og padle en tur op og ned langs Øresundskysten.

Hørsholm Slotshave og kirke fra oven

På jagt efter slottet der forsvandt

Hørsholms stolthed er – ironisk noket Hirschholm Slot, som blev revet ned for over 200 år siden. Det blev kaldt for Nordens Versailles.

På med skøjterne og ud over isen

Hørsholm Skøjtehal har åbent i sæssonen fra oktober til marts. Du kan både leje skøjter og hjelm, og der er ‘støtte pingviner’ til de mindste.

Vandrutchebane, vipper og plads til vandleg

Vi har en dejlig stor svømmehal med masser af mulighed for mange times vand-sjov. Dampbad og infrød sauna til de voksne. 

Skateboards, rulleskøjter, løbehjul og bmx

Den verdensberømte danske skater Rune Glifbjerg har været med til at designe den nye bowle i Hørsholm Skatepark.

Teater, koncerter og biograf 

Der sker altid noget for både store og små i vores Kulturhus Trommen. Teater, koncerter og de nyeste biograffilm kan du altid finde på plakaten.

Læs, leg, oplev

Børneafdelingen på Hørsholm Bibliotek er populær til hygge og leg. Og så har vi Danmarks sødeste bibliotekarer, der altid er klar med anbefaling af en god bog og spændende arrangementer.

LANGAUGE »