Karen Blixen Museum, Rungstedlund

Copenhagen Card - rabat

Café / restaurant

Naturoplevelse

Åbningstider

Mandag: Lukket

Tirsdag – Fredag: 11:00 – 20:00

Weekender: 11:00 – 17:00

 

                 Rungstedlund var Karen Blixens barndomshjem, inden hun rejste til Afrika, og da hun kom tilbage til Danmark. Her blev hendes fantastiske forfatterskab født og skabt.

Kunstnerhjemmet står næsten, som da hun boede og døde her i 1962. Med møblerne fra hendes barndomshjem, krydret med de møbler og genstande, hun tog med hjem fra Afrika. Den legendariske skrivemaskine og pejseskærmen med de eventyrlige tegninger, som var inspirationen til de første fortællinger. Den afrikanske spydsamling og Denys Finch Hattons yndlingsstol.

 Skønne blomsterdekorationer står i dag rundt i stuerne, skabt af blomster dyrket i haven, præcis som da Karen Blixen levede. Inspireret af Karen Blixens blomsterstil.

I en stue kan man se Karens Blixens tegninger og malerier, da hun i sine unge år gik på kunstakademiet.

Haven og det bagvedliggende fuglereservat er åbent for offentligheden. Her ligger Karen Blixen begravet under den store bøg. På foldene græsser kvæg som et vigtig bidrag til fuglereservatets biodiversitet, og rundt i området hænger omkring 200 fuglekasser.

Cafeen byder på blandt andet på kaffe, kage, frokost og en let aftenmenu. Museet har rigtig mange arrangementer med litteratur og forfatterskab som omdrejningspunkt. Og om biodiversitet og fuglereservatet.

Det er nu Fortællingerne Hus. Helt i forfatterindens ånd.

Lær Karen Blixen at kende

Karen Blixens fortællinger blev født og skabt på Rungstedlund. Fortællingerne lever stadig i bedste velgående i hendes hjem.

De holdes i live i bl.a. en række podcasts og ved museets omfattende arrangementsprogram. Her bliver Karen Blixens forfatterskab og univers udforsket af danske forfattere, debattører, journalister og andre fagfolk. Altid med en aktuel og nutidig vinkel.

I fuglereservatet gemmer der sig også en række småhistorier om Karen Blixen. På hver af bænkene kan man hente en kort lydfortælling, som man kan lytte til på bænken eller på gåturen.

I 2021 fik filmen ’Pagten’ premiere, som handler om den aldrende Karen Blixens forhold til den unge digter Thorkild Bjørnvig. De indgik en pagt, hvor Karen Blixen skulle være en slags mentor for den unge forfatter. Han skulle til gengæld udvise ’ufravigelig troskab’.

Karen Blixen er også for børn. På app’en Useeum kan I hente en guide til Karen Blixens hjem. Den er lavet til børn, så besøget i forfatterhjemmet bliver en rigtig god oplevelse – også for børnene.

 

Fakta om Karen Blixen

Karen Blixen, med fødenavnet Karen Christentze Dinesen, bliver født den 17. april 1885 på Rungstedlund, hvor hun også dør den 7. september 1962.

Hun bliver gift med Bror von Blixen-Finecke den 14. januar 1914. I 1921 bliver de separeret i 1921 og skilt i 1925.
I 1918 møder hun den engelske storvildtjæger Denys Finch Hatton. Han omkommer i et flystyrt d. 14. maj 1931.
Karen Blixen forlader Kenya 14. juli 1931 efter næsten 18 år i Afrika. Hun kommer tilbage til Rungstedlund den 31. august 1931.

Bogudgivelser

‘Syv fantastiske fortællinger’ 1934
‘Den afrikanske farm’ 1937
‘Vinter-eventyr’ 1942
Gengældelsens veje’ 1944
Babettes Gæstebud’ 1952
‘Sidste fortællinger’ 1957
‘Skæbne-anekdoter’ 1958
‘Skygger på græsset’ 1960

Fuglereservatet

                   Med netop bæredygtig natur for fuglenes optimale trivsel som målet gik Karen Blixen levende op i naturens pleje og udvikling på Rungstedlund. Hele Rungstedlund med sine 15 ha blev naturfredet i 1973 med bestemmelse om anvendelse som have-, skov- og græsarealer, herunder fuglereservat.

Fuglereservatet er åbent hele døgnet, og der er fri adgang for alle.  

Madam Carlsen                  Café & Bistro

                   Med udsigt til Øresund og terrasse ud mod Rungstedlunds park og fuglereservat, er Cafeen en af de smukkest beliggende i landet. Nyd en let frokostanretning, smukt anrettet smørrebrød eller en lækker søndagsbrunch. Du kan besøge caféen uden at betale entré til museet. 

Museumsbutik

                   På Karen Blixen Museum finder du den mest fantastiske museumsbutik. På butikkens hylder finder du, ud over alle Karen Blixens bøger og udgivelser, mange virkelig smukke plakater, keramikkander og blomsteropsatser, genskabt efter originaler fra Karen Blixens ejendele. 

Museumsbutikken har åben i hele museets åbningstid. 

Oplev i nærheden

Rungstedgaard

Med udsigt til Øresund ligger Rungstedgaard helt fantastisk med egen køkkenhave og skov i baghaven. Her er badehotelsstemning og duften af frisk havluft. Her sænker man skuldrene. Hvad enten man er på getaway, konference eller bare kommer forbi til lidt god mad.

Rungsted Havn

Rungsted havn er en af de største havne på Øresundskysten med 850 både og joller.  På havnen er der butikker, cafeer og restauranter, hvor der i sommerhalvåret altid er mange mennesker.

 

Arboretet

Det er en fantastisk ’park’ bare at gå en tur i  året rundt og på alle årstider. Der er træer og buske fra alverdens lande, rhododendronsamling og meget mere. Her får I en anderledes naturoplevelse.

LANGAUGE »