Spændende områder til gåturen i Nordsjælland

Det har aldrig været så populært at gå ture; alene, med familien, med venner eller i gåfællesskaber. Vi guider løbende om gode områder, ruter, stier og oplevelser her i byen, når du gerne vil ud at gå. I dennne guide kommer vi omkring nogle spændende områder i Hørsholm og Rungsted til den næste gåtur.

Karen Blixens have og fuglereservatet 

En af de hyggeligste gåture kan man gå i Rungstedlund. På Karen Blixens ønske og initiativ blev Rungstedlund naturfredet i 1973 med bl.a. et fuglereservat. Området er i dag åbent for offentligheden.

Du kan gå rundt i fuglereservatet, besøge Karen Blixens grav og Ewalds høj. Nyd en stille stund på en af de mange bænke eller hils på de græssende køer fra april til oktober. På bænkene kan du scanne en kode og høre en lille fortælling fra Karen Blixens univers.

Der er adgang til området fra Karen Blixen Museum, fra Rungstedvej (ved træet med fuglekasser) samt fra marken bag Folehavegård. I museumscafeen kan du købe en kop kaffe med til gåturen, hvis du ikke vil slutte gåturen med et cafebesøg.

Karen Blixen Museum og fuglereservat
Køer i Karen Blixens have på Rungstedlund
Karen Blixens have på Rungstedlund

Arboretet 

Oplev 2000 forskellige træer og buske i Aboretet. Er du interesseret i botanik, eller vil du bare gå en tur? I Arboretet kan du gøre begge dele. 

De første træer blev plantet i 1936, og de ældste træer er således over 80 år. Man kan finde træer fra 1934, fordi de begyndte deres liv i Forstbotanisk Have i Charlottenlund. Arboretet er Nordsjællands Botanisk Have, og det er en af de dejligste naturoplevelser, uanset om man interesserer sig for træer og buske eller ej. Det er også et godt sted for børn, da der er masser af gode steder at lege skjul og andre lege.

Området rummer et væld af stier, der inviterer til de dejligste gåture. Der er ingen afmærkede ruter, men det er nemt at finde rundt. Der er åbent fra solopgang til solnedgang, og der er gratis adgang. Hovedindgangen finder du på Arboretvej, Hørsholm. 

 

Luftfoto af Arboretet i Hørsholm
Arboretet Hørsholm
Arboretet Hørsholm

Elleskovstien – mangrove i Nordsjælland

Det er lidt af en hemmelighed, at Hørsholm har sin egen mangrove. Kun et beskedent skilt på Nebbegårds alle 2 afslører, at her kan man få en helt særlig oplevelse.

Mangrove – ja, det er i hvert fald den association, vi får, når vi går på Elleskovstien. Den første del af stien er en gangbro, som fører fra Nebbegårds alle ned til Sjælsø. Gangbroen går igennem et større vådt område. Stien slynger sig gennem Elleskoven, der står under vand det meste af året. Ved Sjælsø fortsætter stien langs søbredden vestpå, og vandreruten byder på udsigt ud over Sjælsø og et rigt fugleliv.

Træstien gennem Elleskoven er 280 meter lang og forbinder Nebbegårds Alle med trampestien i Sjælsølund Skovs sydøstlige ende. 

Find vej til Elleskov stien
Elleskoven i Hørsholm
Elleskovstien af Peter Leschly

Fotos: Header – Peter Leschly ∙ Andre billeder – Peter Leschly, Karen Blixen Museum, Hørsholm & Rungsted

6 GODE GRUNDE TIL AT GÅ  

Det er sundt at gå. Det er godt for blodtrykket, kalorieforbrændingen og forebygger hjertekarsygdomme. Bindevævet motioneres, og immunsystemet stimuleres. Det er skånsomt for kroppen. Du kan gå, når det passer dig 

Mens du går, kan du nyde naturens ro og lyde – og få ro i tankerne. 

Du kan lytte til lydbog eller podcast, mens du går. 

Du kan kombinere motion og socialt samvær, hvis du går med andre. 

TIP

Stræk ud efter gåturen. Har du gået en god, lang gåtur og gør det ofte, så er det en god ide at strække ud bagefter.  

Dine lægmuskler og siddemusklerhar godt af lidt kærlighed, når du er hjemme igen. 

LANGAUGE »