Guide til byens legepladser

Vil I ud i den friske luft med familiens yngste, så kan en tur til en legeplads være god at ’lokke med’. Eller en gåtur til en af broerne over Kystbanen, hvor I kan vinke til togene.  

Her er en oversigt over en håndfuld skønne legepladser – samt inspiration til hvor I måske kan finde flere. 

Husk at tage lidt forsyninger med som vand, kiks og kaffe på termokanden, så junior kan få ’tonset igennem’. Det er også en god ide at lave en ’legedate’ med andre børn, hvor I mødes på legepladsen. 

Legepladser i Hørsholm
Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/guide-til-byens-legepladser/
Rungsted Havn

Eventyrlegepladsen  

Nattergalevej ligger der en stor og cool legeplads. Der er masser af plads til leg på gangbroer og i de skæve, tegneserieagtige tårne med spidse tage. Der er naturligvis trampoliner og gynger. Til de voksne er der bænke. Bilen må parkeres på en af sidevejene, hvis ikke I cykler eller går der hen.

Birkevej

På Birkevej ligger der en mindre legeplads med indhegning og masser af grønt græs. Her er det trygt at tage de mindste børn med. Der er dejlig plads til at løbe og tumle. 

Gågaden 

Mellem Codanhus og Trommen – lige bagved pølsevognen på Gågaden – finder I en lille hyggelig legeplads udformet som et trommesæt. Her kan man gøre et lille pitstop og samtidig stille sulten med en pølse fra pølsevognen, mens de yngste leger. 

Bag Trommen 

Bag Trommen og biblioteket ligger endnu en legeplads, som er udformet som kæmpemæssige bogstaver. Her er ofte sol. Besøget kan kombineres med et besøg på biblioteket eller som afslutning på en indkøbstur i Gågaden. 

Spirestrup – Plantorama

Spirestrup er Plantoramas børneunivers og legeområde, hvor børnene kan møde Gro og Liv, der passer og plejer deres egen have sammen med alle deres venner. Her er der plads til timevis af leg, og fantasien kan få frit spil i de eventyrlige omgivelser.

Rungsted Havn

På promenaden med restauranter ligger der længst ude mod Øresund en legeplads med blandt andet gynger og sandkasse. Så her kan I kombinere en gåtur på havnen med en en ‘coffe to go’ og en tur på legeplads.

Karen Blixen Museum Rungstedlund
Karen Blixen Museum Rungstedlund
Rungstedlund Karen Blixen Museum
TIP

Hos flere daginstitutioner kan man benytte deres legepladser efter lukketid – og i weekenderne. Så prøv om lågen er åben hos din nærmeste institution. 

Til de lidt større børn vil skolernes legepladser være et super udflugtsmål. 

LANGAUGE »