Efterårsferie-guide 2023

+40 sjove oplevelser til efterårsferien 

Uge 42 – og det er efterårsferie! Hvad skal I lave? I kommer i hvert fald ikke til at kede jer. Vi har samlet over 40 aktiviteter i Hørsholm og Rungsted, I kan lave i efterårsferien. Der er masser af efterårsferiearrangmenter rundt om i byen og gode film i biografen. 

Vi guider til de sjove aktiviteter i hele byen. 

Trænger I til en dag, hvor I bare hygger derhjemme, så er der inspiration til kreative syslerier, halloweenforberedelser eller en feriekage, som Karen Blixen bagte.

 gå ikke glip af

nyheder og guides

Følg med på vores sociale medier, hvor vi skriver når der er nyheder på siden.

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/efteraarsferie-guide/    Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/efteraarsferie-guide/

arrangementer

Lav frøbomber i Plantorama i efterårsferien 2023
lørdag, tirsdag  kl. 10-17 – gratis

Lav frøbomber til haven

I Plantorama kan I den første lørdag og tirsdag i efterårsferien lave små bomber fulde af blomsterfrø og forskønne by- eller naturområder med smukke blomster, som er gode for insekterne og stor glæde for mennesker!

→ 
Naturvandring i fuglereservatet hos Karen Blixen Museum i efterårsferien 2023
lørdag kl. 13.00 – pris 100,-

Naturvandring i fuglereservatet

Tag familien med på en spændende naturvandring, hvor I med museet udforsker Karen Blixens store kærlighed til trækfugle.

Billetten giver samtidig adgang til museet.

→ 
Workshop Plantorama
søndag, onsdag, søndag – gratis

Lav din egen fuglekugle

Tænk på havens fugle og Iav din egen fuglekugle i Plantorama. Der er workshop 3 dage i løber af ugen kl. 10-17, og I kommer bare forbi og lærer at lave fuglekugler. 

→ 
Hørsholm og Rungsted
mandag kl. 10-13 – gratis

Lav kastanjedyr

Kom og lav dyr og andre figurer af kastanjer. Biblioteket har materialerne, så I kan lave nogle sjove og fine kastanjedyr. Du må også gerne selv medbringe kastanjer. Der er gratis at deltage, tilmelding er ikke nødvendig.
Lav kastanjedyr i Plantorama i efterårsferien 2023
mandag & fredag kl. 10-17 – gratis

Lav kastanjedyr

Plantorama har også været på jagt efter byens flotteste kastanjer. Værkstedet for sjove og flotte kastanjedyr har åbent mandag og fredag i Plantorama.

Efterårsferie KunstCamp i Hørsholm Kunstskole
mandag og tirsdag – pris 675.-

2 dages KunstCamp

På denne efterårsferie camp, skal du male et smukt efterårsmaleri. I har to dage med maleri og tegning og masser af hygge og sjov. Kom og vær med, du behøver ikke at have malet eller tegnet før, alle niveauer kan være med. 

Efterårsferie 2023  DTU ScienceShow i Trommen i Hørsholm
tirsdag kl. 11.00 – gratis 

DTU ScienceShow

Eksplosioner, farver og røg! Der er lagt op til et brag af et show, når biblioteket får besøg af studerende fra DTU Scienceshow,. De vil underholde med en række spektakulære kemi- og fysikforsøg. Det er gratis at deltage, tilmelding er ikke nødvendig.

Lav halloweenpynt I Hørsholm Midtpunkt i efterårsferien 2023
tirsdag kl. 11 & 14 – gratis

Lav flotte dødningehoveder

I Hørsholm Midtpunkt kan I lave flotte dødningehoveder i krympeplast i værkstedet på 1. sal ved Joe & the Juice. De har sørget for materialer, så I skal bare komme forbi.

Dyreekspedition for børn i efterårsferien 2023 i Rungstedlund på Karen Blixen museum
tirsdag kl. 13 – pris 100,-

Dyreekspedition for børn

Tag børnene med på en sjov dyre-ekspedition i Karen Blixens Fuglereservat. Dyreekspeditionen henvender sig til alle eventyrlystne børn og deres familier. Billet gælder samtidig som entrébillet til museet.

Ehrengard i børnehøjde på Karem Blixen Museum i efterårsferien 2023
tirsdag 13.30 – museums entre

Ehrengard i børnehøjde

Tag børnene med på omvisning i museets aktuelle særudstilling, som viser découpager, kostumeskitser og kostumer af Hendes Majestæt Dronningen skabt til Bille Augusts filmatisering af Karen Blixens fortælling ‘Ehrengard’. 

Kreativt værksted for børn i efterårsferien 2023 på Karen Blixen museum
tirsdag kl. 14 – museums entré

Kreativt værksted for børn

Prøv kræfter med découpagekunsten i efterårsferien, når Karen Blixen Museum inviterer til kreativt découpage-værksted for børn og deres voksne.

Prop og Berta i Plantorama
onsdag kl. 11 & 14 – gratis

Prop og Berta i Plantorama

Oplev når Prop skal fejre sin fødselsdag sammen med koen Berta – og som altid fører det både udfordringer og glæder med sig. Det sker i Plantorama Hørsholm. Dukketeater for de 3-9 årige.

Vitello i Kulturhus Trommen i efterårsferien 2023
onsdag kl. 15 – pris 95,-

Vitello

Ta’ en tur i Trommen og oplev en sjov musikforestilling for hele familien. Iørefaldende sange og skøre replikker baseret på otte af de 14 bøger i Kim Fupz Aakesons populære serie om krudtuglen Vitello.
Støb en minikrukke i Plantorama i Hørsholm i efterårsferien 2023
torsdag kl. 10-13 – gratis

Støb en minikrukke

I Plantorama kan du støbe helt egen lille krukke til en miniplante. Du bestemmer selv farverne og støber. Efter 20 minutters tørretid kan du tage din helt egen unikke lille krukke og en miniplante med hjem.

→ 
Selvlysende perler i Hørsholm Midtpunkt
torsdag kl. 11-14 – gratis

Uhyggelige perler

Torsdag mellem kl. 11-14 kan børnene lave uhyggelige spøgelser og dødningehoveder i selvlysende perler på 1. sal i Hørsholm Midtpunkt. Værkstedet finder I på 1. sal ved Joe & the Juice

Flagermussafari på Karen Blixen Museum
torsdag kl. 17 – pris 130.-

Flagermussafari for hele familien

Flagermus-biolog Inger Kærgaard tager jer med på en mørk aftensafari i Karen Blixen Fuglereservat, hvor I skal lytte og kigge efter flagermus med særlige flagermusdetektorer og lommelygter.

Det spøger i Hørsholm Midtpunkt i efterårsferien 2023
torsdag, lørdag og søndag

Det spøger i Hørsholm Midtpunkt

Gå ikke glip af at hilse på det søde og drillende spøgelse, der er på spil i Hørsholm Midtpunkt torsdag, lørdag og søndag kl. 11-14 i efterårsferien. Måske kan I lokke lidt slik ud af ham?

→ 
Efterårsferien 2023 Mal på sten på Hørsholm Bibliotek
fredag kl. 10-13 – gratis

Mal uhyggelige halloween sten

På Hørsholm Bibliotek kan I male sten med uhyggelige motiver, så udsmykningen til halloween er helt klar. Biblioteket har sten og poscatusser i uhyggelige farver.

→ 
Skær græskar i Hørsholm Midtpunkt i efterårsferien 2023
lørdag kl. 11-14 – gratis

Skær Halloween græskar

Hørsholm Midtpunkt har købt 150 græskar!! Så ta’ forbi og skær dit helt eget uhyggelige halloween-græskar, som du selvfølgelig kan tage med hjem. Du finder græskar-værkstedet på 1. sal ved Joe & The juice.

→ 
Efterårsferie billet 2023 Hørsholm Midtpunkt
hele ugen – kr. 50,- (værdi 235,-)

Efterårsferie-billet

Hørsholm Midtpunkt er igen i år klar med feriebillet til efterårsferien. Efterårsferiens børnebillet kan købes hos Flying Tiger på 1. sal. Der er spændende konkurrencer, opgaver og godter fra butikkerne. 

→ 
Byvandring Hørsholm Kirkegård
hele ugen – gratis

Uhyggelig byvandring på Hørsholm Kirkegård

En anderledes ’byvandring’ på kirkegården med historier om de døde, om overtro, spøgelser, ånder og gamle begravelsesskikke.  Ved hvert stop kan I afspille en historie om den grav, I står ved, krydret med lidt uhygge.

→ 
Skattejagt på Karen Blixen
hele ugen – gratis

Tag på ekspedition i Karen Blixens forunderlige have

Tirsdag til søndag kan børn komme gratis på en lille ekspedition på Rungstedlund. Ekspeditionen kan hentes i butikken, hvor man herefter skal på opdagelse i Fuglereservatet efter kortets anvisninger.

Skattejagt Bo Grønt
man-fre kl. 11-14 – gratis 

Græskarskattejagt

Udenfor hos GardenShop er der placeret en stribe græskar med bogstaver på. Find dem allesammen og udfyld konkurrencesedlen med kodeordet. Der er en slikpose til alle dem, som gætter det hemmelige kodeord.

Pandekager Bo Grønt, Høsterkøb
man-fre kl. 11-14 – gratis

Pandekager hos GardenShop

Efter en rask skattejagt skal det gøre godt med noget varmt og sødt i maven. Helt efter traditionen byder GardenShop både børn og voksne på pandekager, som serveres lune direkte fra panden.

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/efteraarsferie-guide/
man-fre kl. 11-14 – gratis

Skær Halloween græskar

På planteskolen GardenShop, Høsterkøb, kan I mandag til fredag skære jer et flot Halloween græskar. Medbring selv skæreværktøj eller lån en lille hobbykniv på planteskolen.

film i biografen

Film i Trommen i efterårsferien 2023
program på trommen.dk

Trolls – Sammen igen

Efter deres venskab, glimmer og en masse flirt er Poppy og Branch nu officielt, endelig, et par! Efterhånden som de lærer hinanden at kende, opdager Poppy, at Branch har en hemmelig fortid. Han var engang medlem af hendes yndlings boyband – fænomenet BroZone.

→ 
Film i Trommen i efterårsferien 2023
program på trommen.dk

Alfons og (hemmelige) Svipper

En splitterny animationsfilm om Alfons Åberg, baseret på fem af de mest elskede bøger fra Gunilla Bergström. Mød eller nyd et gensyn med den fantasifulde og godmodige Alfons i endnu en af de hyggelige fortællinger med hans sjove oplevelser.

→ 
Film i Trommen i efterårsferien 2023
program på trommen.dk

Paw Patrol: Superfilmen

PAW Patrol-hundehvalpene får superkræfter, da en magisk meteor styrter ned i Adventure City og forvandler dem til The MIGHTY PUPS! For holdets mindste medlem Skye, er de nye kræfter en drøm, der er gået i opfyldelse. Men hvalpenes ærkerival Humdinger har udtænkt en ny, skummel plan…

→ 

oplev byen

Hørsholm Egns Museum
Tirs-søn  – kl. 11-16

Hørsholm Egns Museum

Oplev verdens nok største 3D printede hoved og se en spændende tegneserie udstilling af Caroline Stjernfelt. Tegneserien foregår i Hørsholm på Hirschholm slot, byens forsvundne slot. Det foregår på Hørsholm Egns Museum. 

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/efteraarsferie-guide/
alle dage – gratis

Familiebingo i naturen

Der er bingoplader lige til at printe og tage med, hvis I trænger til lidt sjov til gåturen. Har I ikke en printer derhjemme, kan biblioteket hjælpe for kr. 4,-

Karen Blixen Museum
tirs-fre 11-20 – lør-søn 11-17

Karen Blixen Museum

Ta’ børnene med på besøg i det hyggelige forfatterhjem, og oplev møblerne fra hendes barndomshjem, krydret med de møbler og genstande, hun tog med hjem fra Afrika. Eller gå en tur i fuglereservatet og besøg Karen Blixens gravsted i skoven.

Elleskovstien gangbro Sjælsø Hørsholm
alle dage – gratis

Den lokale mangrove

Det er lidt af en hemmelighed, at Hørsholm har sin egen mangrove. Kun et beskedent skilt på Nebbegårds Alle afslører, at her kan man få en helt særlig oplevelse.

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/efteraarsferie-guide/
alle dage

Byens store og små legepladser

Vil I ud i den friske luft med familiens yngste, så kan en tur til en legeplads være god at ’lokke med’. 

Arboretet i Hørsholm
alle dage

Besøg ‘det lille brandmuseum’

Ved Klædefabrikken på Lyngsø Alle kan I døgnet rundt besøge det lille ‘selvbetjente’ museum om brandmandshvervet i gamle dage. Hvis det er blevet mørkt, kan I tænde lyset på kontakten.

Veterantog på Remisen i Rungsted
alle dage – gratis

Byvandringer med børnene

Med mobilen i hånden får I masser af information, og I bliver guidet rundt på vores byvandringer. Undervejs er der quiz spørgsmål til børnene, så de skal gå på jagt efter svarene.

Hørsholm Rungsted vinterferie
alle dage 

Brunch og feriehygge

Ferie er ensbetydende med rolige morgener og god tid til at spise morgenmad – eller hvad med en lækker brunch? Se listen med byens brunchsteder.

Børnevenlige spisesteder i Hørsholm og Rungsted
alle dage 

Børnevenlige restauranter

Det kan også være rart at spise ude – især  hvis det er et sted, hvor børnene også hygger sig. Her er inspiration til byens cafeer og restauranter, som har et særligt godt øje for børnene.

hyg hjemme

Søsterkage Karen Blixen
alle dage

Bag med Karen Blixen

De skønne folk på Karen Blixen Museum har kigget i Karen Blixens kogebøger. De fandt opskriften på Søsterkage til os, som du nu også kan bage  – og smage, hvordan hjemmebag smagte hjemme hos Karen Blixen på Rungstedlund.

Hørsholm og Rungsted
alle dage – gratis

DIY – efterår og halloween

Har I lyst til at være kreative med børnene, har vi samlet en masse inspiration til hyggelige efterårssysler, I kan lave derhjemme. Der er både inspiration til at pynte fint op til efteråret samt forberedelser til Halloween. 

Efterårsferie lydbog
alle dage – gratis

Lydbøger og e-bøger

eReolen.dk er bibliotekernes e-bogservice med et stort katalog af danske e-bøger og netlydbøger. Lige til at downloade eller streame. Hvis du er registreret som låner på biblioteket, kan du låne 3 e-bøger og 3 netlydbøger om måneden.

LANGAUGE »