Efterårsferie-guide 2022

+30 sjove oplevelser til efterårsferien 

Uge 42 – og det er efterårsferie! Hvad skal I lave? I kommer i hvert fald ikke til at kede jer. Vi har samlet over 30 aktiviteter i Hørsholm og Rungsted, I kan lave i efterårsferien. Der er masser af efterårsferiearrangmenter rundt om i byen og gode film i biografen. 
Vi guider til de sjove aktiviteter i hele byen. 

Trænger I til en dag, hvor I bare hygger derhjemme, så er der inspiration til kreative syslerier, halloweenforberedelser eller en feriekage, som Karen Blixen bagte.

 gå ikke glip af

nyheder og guides

Følg med på vores sociale medier, hvor vi skriver når der er nyheder på siden.

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/efteraarsferie-2022/    Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/efteraarsferie-2022/

arrangementer

Geocaching Hørsholm
søndag 9.30 – gratis

Geocaching med Just Walk

Vi tager os god tid og sørger for, at alle er med, bliver godt introduceret til geocaching, samtidig med vi nyder selskabet og omgivelserne. Vi regner med, at arrangementet tager omkring 3 timer, så tag gerne noget med at drikke og en madpakke med.

+  læs mere

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/efteraarsferie-2022/
man-fre kl. 10-16 – gratis

Skær Halloween græskar

På planteskolen GardenShop, Høsterkøb, kan I mandag til fredag skære jer et flot Halloween græskar. Medbring selv skæreværktøj eller lån en lille hobbykniv på planteskolen.

+  læs mere

Kaskelotternes sang Hørsholm Bibliotek
mandag kl. 10-12 – gratis adgang

‘Åbningsfest’ – Kaskelotternes sang  

Kom med til åbningsfest på Hørsholm Bibliotek for udstillingen ‘Kaskelotternes sang’. Der er krea-workshop med havtema, du kan smage på havet og deltage i hav-quizzen. Kræver ikke tilmelding.

+  læs mere

Efterårslygter i Hørsholm Midtpunkt
Mandag kl. 11-14 – gratis

Efterårslanterner 

Mandag i efterårsferien er der åbent værksted i Hørsholm Midtpunkt, hvor børnene kan lave fine efterårslanterner til at lyse op i den mørke tid. Værkstedet findes på 1. sal v/Flying Tiger.

+  læs mere

Prop og Berta i Plantorama
Mandag kl. 11 & 14 – gratis

Prop og Berta i Plantorama

Oplev den sjove men også hårrejsende historie om ’De forheksede blommer’, hvor den onde heks Fullatrix forgifter Prop og Bertas blommer. Det sker i Plantorama Hørsholm. Dukketeater for de 3-9 årige.

+  læs mere

Hørsholm og Rungsted
onsdag kl. 11.00 – gratis adgang

DTU ScienceShow

Eksplosioner, farver og røg! Der er lagt op til et brag af et show, når biblioteket får besøg af studerende fra DTU Scienceshow,. De vil underholde med en række spektakulære kemi- og fysikforsøg. Det er gratis at deltage, tilmelding er ikke nødvendig.

+  læs mere

Hørsholm og Rungsted
torsdag kl. 10-13 – gratis adgang

Kastanjedyr

Kom og lav dyr og andre figurer af kastanjer. Biblioteket har materialerne, så I kan lave nogle sjove og fine kastanjedyr. Du må også gerne selv medbringe kastanjer. Der er gratis at deltage, tilmelding er ikke nødvendig.

+  læs mere

Selvlysende perler i Hørsholm Midtpunkt
torsdag kl. 11-14 – gratis adgang

Uhyggelige perler

Torsdag mellem kl. 11-14 kan børnene lave uhyggelige spøgelser i selvlysende perler på 1. sal i Hørsholm Midtpunkt. Værkstedet finder I ved Flying Tiger.

+  læs mere

Max von Haps
torsdag kl. 9-16.30 – gratis adgang

Bag med Max fra den store bagedyst

Ung i Hørsholm om Max Von Haps inviterer til efterårs-bagedag hvis du er mellem 13 og 18 år.

+  læs mere

Naturhelten.dk
fredag 11-14 – pris 200.-

Natur Camp i Rungsted Hegn med Naturhelten

Kom og lær at snitte, hugge med økse og prøv at se som insekterne. Vi vil i løbet af dagen også undersøge skovens dyr, lede efter dyrespor og lave vores egne gips afstøbninger af dyre sporerne. Skumfiduser og snobrød over bål er garanteret!!

+  læs mere

Spøgelse i Hørsholm Midtpunkt
lørdag og søndag – gratis adgang

Det spøger i Hørsholm Midtpunkt

Gå ikke glip af at hilse på det søde og drillende spøelse, der er på spil i Hørsholm Midtpunkt den sidste weekend i efterårsferien. Se tidspunkter på Midtpunkts website. 

+  læs mere

Efterårsferiebillet Hørsholm Midtpunkt
hele ugen – kr. 50,- (værdi 280,-)

Efterårsferie-billet

Hørsholm Midtpunkt er igen i år klar med feriebillet til efterårsferien. Efterårsferiens børnebillet kan købes hos MiniTick i stuen. Der er spændende konkurrencer, opgaver og godter fra butikkerne. 

+  læs mere

Byvandring Hørsholm Kirkegård
hele ugen – gratis

Uhyggelig byvandring på Hørsholm Kirkegård

En anderledes ’byvandring’ på kirkegården med historier om de døde, om overtro, spøgelser, ånder og gamle begravelsesskikke.  Ved hvert stop kan I afspille en historie om den grav I står ved, krydret med lidt uhygge.

+ læs mere

Skattejagt i efterårsferien
hele ugen – gratis

Skattejagt i Folehavekvarteret

Nordsjællands Politi og Bo Trygt inviterer på skattejagt i Folehavekvarteret. Ruten er ca. 4,8 km med 10 poster og løber gennem Folehavekvarteret. Skattekortet hentes på Hørsholm bibliotek.

+  læs mere

Skattejagt på Karen Blixen
hele ugen – gratis inkl. præmie

Tag på skattejagt i Karen Blixens forunderlige have

Hele efterårsferien kan børn komme gratis på skattejagt på Rungstedlund. Skattejagten kan hentes i butikken, hvor man herefter skal ud i Fuglereservatet og finde svarene på jagten.

+  læs mere

Skattejagt Bo Grønt
Hele ugen – gratis adgang

Græskarskattejagt

Udenfor hos GardenShop er der placeret en stribe græskar med bogstaver på. Find dem allesammen og udfyld konkurrencesedlen med kodeordet. Der er en slikpose til alle dem, som gætter det hemmelige kodeord.

+  læs mere

Pandekager Bo Grønt, Høsterkøb
man-fre kl. 11-14 – gratis

Pandekager hos GardenShop

Efter en rask skattejagt skal det gøre godt med noget varmt og sødt i maven. Helt efter traditionen byder GardenShop både børn og voksne på pandekager, som serveres lune direkte fra panden.

+  læs mere

Kaskelotternes sang Hørsholm Bibliotek
hele ugen kl. 8-23 – gratis 

Kaskelotternes sang på biblioteket

Nu kan I komme en tur under havets overflade på biblioteket. I kan opleve Bent Hallers klassiker “Kaskelotternes Sang” folde sig ud i den interaktive udstilling med hvaler, spækhuggere og blæksprutter.

+  læs mere

Workshop Plantorama
hele ugen – gratis

Lav din egen fuglekugle

Tænk på havens fugle og Iav din egen fuglekugle i Plantorama. Der er workshop hele ugen, og I kommer bare forbi og lærer at lave fuglekugler. I kan også spise brunch i deres restaurant hele efterårsferien.

+  læs mere

film i biografen

Film i efterårsferien Trommen Hørsholm
program på trommen.dk

Skolen med de magiske dyr

Ida Kronborg er flyttet til en anden by,og er nu den „nye pige“ på Østre Skole. Hun har det svært i klassen, hvor den ledende pigegruppe holder hende udenfor. Og så er der kun én siddeplads tilbage til hende på første skoledag – ved siden af outsideren Benja.

+  læs mere

Film i efterårsferien Trommen Hørsholm
program på trommen.dk

Mugge og hans mærkelige hjerne

Familiefilmen ‘Mugge og hans mærkelige hjerne’ foregår bl.a. på Basserup Kommuneskole, hvor eleverne på deres første dag efter sommerferien skal til prøve. Da den ellers så glade dreng Mugge viser sig at have en hjerne, der er så mærkelig, at hans svar får computeren til at eksplodere, går hele systemet i panik.

+  læs mere

Film i efterårsferien Trommen Hørsholm
program på trommen.dk

Black Adam

Superheltefilmen ‘Black Adam’ er baseret på DC-tegneserierne om superskurken af samme navn med Dwayne Johnson i titelrollen. 5000 år efter slaven Black Adam blev beriget med almægtige kræfter fra de gamle guder – for herefter at blive fængslet – bliver han endelig befriet fra sin underjordiske grav.

+  læs mere

oplev byen

Hørsholm Egns Museum
Tirs-søn  – kl. 11-16 

Hørsholm Egns Museum

Oplev verdens nok største 3D printede hoved og se en spændende tegneserie udstilling af Caroline Stjernfelt. Tegneserien foregår i Hørsholm på Hirschholm slot, byens forsvundne slot. Det foregår på Hørsholm Egns Museum. 

+  læs mere

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/efteraarsferie-2022/
alle dage – gratis

Familiebingo i naturen

Der er bingoplader lige til at printe og tage med, hvis I trænger til lidt sjov til gåturen. Har I ikke en printer derhjemme, kan biblioteket hjælpe for kr. 4,-

+  læs mere

Karen Blixen Museum
tirs-fre 11.20 – lør-søn 11-17

Karen Blixen Museum

Ta’ børnene med på besøg i det hyggelige forfatterhjem, og oplev møblerne fra hendes barndomshjem, krydret med de møbler og genstande, hun tog med hjem fra Afrika. Eller gå en tur i fuglereservatet og besøg Karen Blixens gravsted i skoven.

+  læs mere

Kulturspot Hørsholm Egns Museum
alle dage – gratis

Kulturspot på Ridebanen

I dette ‘mini-museum’ i den røde container på Ridebanen kan I se nogle af de ting, der er fundet i de arkæologiske udgravninger ved Hirschholm Slot, der engang lå her.

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/efteraarsferie-2022/
alle dage

Byens store og små legepladser

Vil I ud i den friske luft med familiens yngste, så kan en tur til en legeplads være god at ’lokke med’. 

+  læs mere

Arboretet i Hørsholm
alle dage

Besøg ‘det lille brandmuseum’

Ved Klædefabrikken på Lyngsø Alle kan I døgnet rundt besøge det lille ‘selvbetjente’ museum om brandmandshvervet i gamle dage. Hvis det er blevet mørkt, kan I tænde lyset på kontakten.

Veterantog på Remisen i Rungsted
alle dage – gratis

Byvandringer med børnene

Med mobilen i hånden får I masser af information, og I bliver guidet rundt på vores byvandringer. Undervejs er der quiz spørgsmål til børnene, så de skal gå på jagt efter svarene.

+  læs mere

Hørsholm Rungsted vinterferie
alle dage 

Brunch og feriehygge

Ferie er ensbetydende med rolige morgener og god tid til at spise morgenmad – eller hvad med en lækker brunch? Se listen med byens brunchsteder.

+  læs mere

Børnevenlige restauranter
alle dage 

Børnevenlige restauranter

Det kan også være rart at spise ude – især  hvis det er et sted, hvor børnene også hygger sig. Her er inspiration til byens cafeer og restauranter, som har et særligt godt øje for børnene.

+  læs mere

hyg hjemme

Søsterkage Karen Blixen
alle dage

Bag med Karen Blixen

De skønne folk på Karen Blixen Museum har kigget i Karen Blixens kogebøger. De fandt opskriften på Søsterkage til os, som du nu også kan bage  – og smage, hvordan hjemmebag smagte hjemme hos Karen Blixen på Rungstedlund.

+  læs mere

Hørsholm og Rungsted
alle dage – gratis

DIY – efterår og halloween

Har I lyst til at være kreative med børnene, har vi samlet en masse inspiration til hyggelige efterårssysler, I kan lave derhjemme. Der er både inspiration til at pynte fint op til efteråret samt forberedelser til Halloween. 

+  læs mere

Efterårsferie lydbog
alle dage – gratis

Lydbøger og e-bøger

eReolen.dk er bibliotekernes e-bogservice med et stort katalog af danske e-bøger og netlydbøger. Lige til at downloade eller streame. Hvis du er registreret som låner på biblioteket, kan du låne 3 e-bøger og 3 netlydbøger om måneden.

+  læs mere

LANGAUGE »