+30 Vinterferie aktiviteter 2023

Så blev det tid til vinterferie og familiehygge! Vi har samlet en lang række sjove og hyggelige vinterferieaktiviteter, og der er ingen fare for, at I ikke kommer til at kede jer derhjemme.

Årets vinterferieaktiviteter spænder over skattejagt, feriehæfte, en masse om dyr, tryllerier, kreative værksteder og meget mere. Her er både noget til aktive dage, til fordybelse, til at lære nyt, til at være kreativ og til dage, hvor vinterferieaktiviteten gerne må få hele familien helt ned i gear. 

Hørsholm Midtpunkt har hele ugen besøg af ZOO København. Her er der rigtig mange vinterferieaktiviteter for de dyreglade eller nysgerrige børn, der kan komme på opdagelse i regnskoven. For de dyreglade er der også ‘dyrenes dag’ i Plantorama, hvor I kan tage kæledyret med på besøg. 

Sidst på ugen er det fastelavn, og der er flere muligheder for prinsesser, pirater, cowboys og andet småfolk for at få ‘slået katten af tønden’. Byen byder på tøndeslagning både lørdag og søndag. Ellers er det jo bare om at gå på jagt i byen efter den bedste fastelavnsbolle – for lige at komme i den rigtige stemning. 

Trænger I til at få rørt jer og brændt noget krudt af, er der blandt andet vandringer, skøjteløb eller en tur i svømmehallen. Til dage med hygge er der masser af film at vælge imellem; både kortfilm for de helt små og de sidste nye film i biffen til de større børn. 

Som sagt … en uge spækket med vinterferie aktiviteter, hvor I ikke kommer til at kede jer. 

God vinterferie!

Vinter på Rungstedlund
Hele ugen ( lukket mandag )

Vinter-skattejagt

Hele vinterferien kan børn komme gratis på en lille skattejagt på Rungstedlund. Skattejagten kan hentes i butikken, hvor man herefter skal ud i fuglereservatet og finde svarene på jagten. Alle, der finder tilbage til butikken med opgaverne løst, vinder en præmie. 

De Dejlige Dyr af fotograf Pernille West
hele ugen

Oplev en spændende fotoudstilling

I vinterferien kan I i Hørsholm Midtpunkt opleve udstillingen ‘De Dejlige Dyr’ af fotograf Pernille West.

Udstillingen kan opleves alle dage i hele åbningstiden.

Feriehæfte Hørsholm Midtpunkt, vinterferieaktiviteter
Hele ugen

Feriehæfte fra Hørsholm Midtpunkt

Feriehæfte er spækket med lækkerier fra butikkerne, små hyggelige opgaver og en konkurrence, hvor børnene kan vinde entrébilletter til Zoologisk have.

Billetten købes i MiniTick i stuen hele ugen. Så længe lager haves.

Zoologisk Have i Hørsholm Midtpunkt
Hele ugen 11.30 – 15.00

ZOO on the road

I regnskovsudstillingen på 1. sal i Hørsholm Midtpunkt kan du gå på opdagelse i skind og kranier, blive klogere på lorte og lege ZOOranger på opdagelse efter regnskovens dyr.

ZOO i Hørsholm Midtpunkt
Hele ugen  kl. 11.30 – 15.00

Besøg Zooværkstedet

Tag plads i ZOOværkstedet på 1. sal i Hørsholm Midtpunkt. Klip og skab en flot, blå sommerfugl fra regnskoven, fold en kakerlak eller farvelæg din helt egen sommerfugl.

ZOO kraniequiz i Hørsholm Midtpunkt
Hele ugen

ZOO i Midtpunkt – kraniequiz

Hvilket kranie hører til hvilket dyr? Gæt med i kraniequizzen i Hørsholm Midtpunkt – måske vinder du et ZOOkort?

Du kan deltage hver dag i hele åbningstiden.

Zoologisk Have - gæt en lort
hele ugen

ZOO i Midtpunkt – Gæt en lort

Kan du gætte hvilket dyr, der har lagt de forskellige lorte? Gå på lortejagt i centret og deltag i den sjove quiz, hvor du kan vinde ZOOkort. Hver dag i hele åbningstiden.

Karen Blixen Museum Silver Tales
Hele ugen ( lukket mandag )

Karen Blixen i sølv

Har du børn, der er glade for fine smykker, så skal I forbi udstillingen ‘Siver Tales’ på Rungstedlund. 40 smykkekunstnere og -designere har fortolket Karen Blixen i smykker, der imponerer og overrasker.

Hørsholm Skøjtehal vinterferie 2023
Hele ugen

På med skøjterne

Find skøjterne frem og få nogle hyggelige timer sammen på isen. Hørsholm Skøjtehal har åben alle hverdage kl. 10.00-13.00, fredag kl. 18.30-22.00 og søndag 12.00-18.00

Dyrenesdag i Plantorama Hørsholm
Søndag 12. feb kl. 9-18

Dyrenesdag i Plantorama

Hele familien – også de firbenede, langørede og næbede – inviteres til en dag med oplevelser og sjove aktiviteter i dyrenes tegn, når Plantorama Hørsholm holder Dyrenes dag.

Magisk tryllestav
mandag Kl. 10-13

Lav din egen magiske tryllestav

På biblioteket kan du kreere din helt egen tryllestav. Du bestemmer selv, hvordan den skal udsmykkes og dekoreres. Tryllestaven må du selvfølgelig tage med hjem, og måske kan du endda bruge den til din fastelavnsudklædning. Det er GRATIS at deltage, og det kræver ikke tilmelding – bare mød op.

tryllekunstneren i jakkesæt
tirsdag kl. 10.00 – 11.15

Trylleworkshop på biblioteket

Har du lyst til at lære at trylle? Så tag med til denne trylleworkshop med tryllekunstner Lars U, som lærer dig trylletricks. Workshoppen er for børn fra 6 år. Det koster 50 kr. at deltage.  Billetter kan købes via bibliotekets hjemmeside. Begrænset antal billetter.

tryllekunstner med hat og tryllestav
tirsdag kl. 11.30-12.10

Trylleshow på biblioteket

Kom og se det fantastiske trylleshow for børn og voksne med tryllekunstneren Lars U. Børnene er med, når der skal trylles med paraplyer, æg og mange andre skøre remedier. Det er GRATIS at deltage, og det kræver ikke tilmelding – bare mød op.

Blixen i børnehøjde - kreativt værksted
tirs-, tors- & fredag kl. 11-13

Blixen i børnehøjde – åbent kreativt værksted 

På Karen Blixen Museum Rungstedlund inviterer de i vinterferien til åbent kreativt værksted med en række forskellige aktiviteter, som børnene kan hygge sig med og fordybe sig kreativt i. 

Vinter i haven på Rungstedlund
tirsdag og torsdag kl. 13.00

Vintervandring for hele familien

Tag hele familien med på en sjov vintervandring. Gå med på opdagelse efter vinterens fugle og spor fra de mange dyr, som overvintrer i Karen Blixens fuglereservat.

To børn i biografen
torsdag Kl. 10-13

Gratis vinterferiefilm

Biblioteket sætter en række sjove og spændende film på i Lilletrommen mellem kl. 10-13. Filmene er udvalgte tegnefilm fra Filmstribens ”Se film på biblioteket”. Hver film varer ca. 8-10 min. Filmene er for aldersgruppen 3-8 år. Det er GRATIS at deltage. 

Karen Blixen Museum for børn
Torsdag & fredag kl. 14

Blixen i børnehøjde – familieomvisning

Kom til omvisning for børn og familier i vinterferien, hvor museet inviterer på en tur rundt i Karen Blixens smukke stuer og fortæller om hendes liv og bøger.

Fastelavnstønde
lørdag 18. feb kl. 11.30+12.30

Fastelavn i Bymidten

Gågadeforeningen, Trommen og Hørsholm Midtpunkt inviterer alle udklædte børn til tøndeslagning på torvet ved Danske Bank. Kl. 11.30 for børn op til 6 år, og kl. 12.30 for børn op til 12 år.
Fastelavn i Plantorama Hørsholm
Søndag 19. feb  kl. 10+14

Fastelavn i Plantorama

Dagen byder på tøndeslagning, fastelavnsboller og konkurrence for bedste udklædte – samt præmier til både kattedronning og kattekonge.
Tøndeslagningen vil foregå af to omgange: formiddag og eftermiddag.
Drenge i Fastelavnskostume
søndag 19. feb kl. 10.00

Fastelavn på Rungsted Kro

Rungsted Kro serverer varm kakao, fastelavnsboller og kaffe inden tøndeslagning, kåring af kattekonger og kattedroninger og den bedste udklædning. Tøndeslagning for 0-3 år, 4-8 år og 9-99 år. Tilmelding på post@rungstedkro.dk
gratis Naturbingoplader
Alle dage

Ta’ naturbingo med på turen

I kan vælge mellem 5 forskellige bingoplader, og der er selvfølgelig også en bingoplade når I skal på bingo jagt i vintermånederne.
Hørsholm Svømmehal
Alle dage

Vandhunde og havfruer

Hørsholm Svømmehal har for de morgenfriske åbent alle hverdage fra kl. 7, og tirsdag og torsdag aften til kl. 22. Så find badetøjet frem og brug nogle timer sammen i svømmehallen i vinterferien.

biffen i vinterferien

Biograf Hørsholm Asterix og Obelix

Asterix og Obelix i dragens rige 

Det er år 50 f.Kr. Kejserinden af Dragens Rige er netop blevet fængslet efter et statskup opildnet af forræderen Prins Deng Tsin Qin. Med hjælp fra købmanden fra Fønix, Finalthesis, og hendes trofaste livvagt Mai Wei, flygter kejserindens eneste datter Prinsesse Sass-Yi til Gallien for at bede om hjælp fra de to gæve gallere Asterix og Obelix.

Filmen er tilladt for børn over 7 år

Roselil og Stentrolden

Roselil og Stentrolden

Roselil er en lille usikker blomsterfe, der altid har boet alene i sin Rosenbusk. Hun drømmer om at få en ven, men hun er bange for alt og har aldrig turde begive sig ud i Sommerlandet for at møde en. Da Hr. og Fru Mus, som bor under Rosenbusken, ikke kan finde en brud til deres søn Karl Gustav, tilbyder Roselil at gifte sig med ham i stedet. 

Filmen er tilladt for alle

Folk og røvere i Kardemome by film

Folk og røvere i Kardemome By

”Kardemomme by er en hyggelig og travl lille by fuld af smilende mennesker, med egen sporvogn og verdens flinkeste politimand. En by, hvor alt ånder fred og idyl – hvis det altså ikke lige havde været for de tre røvere Kasper, Jesper og Jonatan. Røverne bor lige uden for den fredelige Kardemomme by, og når de har brug for noget, sniger de sig bare ind til byen og stjæler det. 

Filmen er tilladt for alle

Mumier på Udebane

Mumier på udebane

Da Thut opdager, at hans ring er blevet stjålet, har han intet andet valg end at kravle ind i den menneskelige verden og infiltrere nutidens London. Han er ledsaget af sin yngre bror Sekhem, en 8-årig dreng, der ønsker at genvinde Thuts karetracer-heltestatus; og Croc, den lille krokodille og Sekhems kæledyr; samt Nefer, der benytter lejligheden til at flygte fra ægteskabet og forfølge sine drømme.

Filmen er tilladt for børn over 7 år

ANT-MAN AND THE WASP: QUANTUMANIA

Ant-Man and the Wasp: Quantumania  

‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’ foregår efter begivenhederne i Avengers: Endgame, hvor Scott Lang og Hope van Dyne ved et uheld transporteres til Kvanteriget.Med ingen vej tilbage må de udfordre den fantastiske verdens mange farer samt bekæmpe deres nyeste fjende, Kang the Conqurer, som har en brutal hær og en mystisk agenda.

Filmen er tilladt for børn over 11 år

Elleskovstien gangbro Sjælsø Hørsholm

Naturoplevelser

Trænger I til at komme ud i den friske luft, så har vi samlet en lang række skønne naturoplevelser I kan kaste jer over i vinterferien. 

Uanset om I vil gå på opdagelse i skov eller ved vand, om I vil blive klogere på turen, eller brænde krut af på en af byens legepladser.

Flere lokale oplevelser for børn

Her finder I endnu flere oplevelser for børn i Hørsholm og Rungsted. 

Her er oplevelsesture, museer, byvandringer med børn, kælkebakker og meget mere I kan opleve. 

Legeplads eventyrlegeplads børneaktivitet Nordsjælland
LANGAUGE »