Shopping i Hørsholm og Rungsted

Hørsholm Gågade
Shopping i Hørsholm Midtpunkt
Hørsholm Midtpunkt

Gågaden i Hørsholm

Et 300 meter langt handelsstrøg under fri himmel og under grønne trækroner. Her handler du med ejeren og møder de lokale. Gaden starter ved det flotte gamle røde rådhus og ender ved svingdøren til Hørsholm Midtpunkt. Via de mange små smøger fra parkeringspladserne kommer du let ind på gågaden.

Gågaden har lækkert tøj til herrer og damer i flere prisklasser, en førende smykkebutik, et godt parfumeri, lækre møbler, boligtilbehør og senge – og ikke mindst Illums Bolighus. Gaden kan prale af både landets ældste boghandel og bedste helsekostbutik. Og inden for 300 meter finder du nok landets største udvalg af briller – hele 6 optikere ligger der i Gågaden og Midtpunkt.

Hørsholm Midtpunkt

Byens hyggelige indkøbscenter er nyrenoveret fra inderst til yderst og inviterer til shopping i al slags vejr. Her kan du gå amok i 60 butikker og skønhedsforretninger.

Udover de væsentligste kæde- og dagligvarebutikker finder du her en masse skønne nichebutikker – fyldt med kvalitetstøj og -sko, briller, smykker og ure, lækkert legetøj, vin, chokolade og te. Byens skomager holder til på 1. sal, hvor du også kan få lavet nøgler og få slebet knive.

Bliver du sulten eller kaffetørstig, kan du hygge dig på en af de fem cafeer eller i baren på første sal. Elsker du is, så må du prøve de to isbutikker.

My little Luxury Rungsted Bytorv
MENY Dalgaard Supermarked
Rungsted Bytorv

Kongevejen og Kongevejscentret

Usserød Kongevej ligger som en akse, der løber i lige linje igennem byen; fra Hørsholm kirke i syd til den slår et knæk i nord ved Højmosen. Aksen er faktisk udtænkt tilbage i 1737 af dronning Sophie Magdalene og hofbygmester Nicolai Eigtved.

Langs Kongevejen ligger specialbutikker som byens garn- og stofbutik, en vinhandel, skrædderen, frisører, take away mv. fra Midtpunkt til Kongevejscentret. Ved Kongevejscentret ligger to gode bagere. Meny Dalgaard, som er kendt for det store udvalg af specialiteter, er i godt selskab med apotek, Rema1000, byens renseri og en håndfuld specialforretninger.

Rungsted bytorv

Rungsted bytorv ligger tæt ved Rungsted station, og her finder man bydelens nærbutikker. Vejkrydset til stationen har altid været hjemsted for områdets dagligvarebutikker, og en legendarisk biograf var her også. Man fornemmer stadig den gamle ånd, selvom nye bygninger i dag præger stedet.

Side om side med Meny og Netto ligger to unikke butikker, som handler med second hand. Og kun med luksusmærker vel at mærke. En til børn og en til kvinder. Bytorvet byder på endnu en butik med tøj til kvinder, et apotek, optikeren – og ikke mindst byens nyankomne keramiker. 

Zunino Pennehave
Bolbrolunden Rungsted
Genbrug Pennehave

Pennehave

Den lille brostensbelagte handelsgade var engang ’byen i byen’, og beboerne i området kunne sagtens nøjes med at handle her. Her var alt til den daglige husholdning. Rungstedvej gik igennem Pennehave, men i dag kører mange forbi uden at vide hvilken perle, der gemmer sig her. 

I dag er fællesnævneren skønhed, velvære og forkælelse for gadens butikker. Her er nemlig frisører, akupunktør, kiropraktor, neglesalon og skønhedsbehandling. Her ligger to sølvsmede sammen med en fantastisk blomsterbutik, garnbutik, eksklusiv møbelbutik, italiensk specialitetsbutik og en indisk restaurant. For ikke at glemme et galleri med vekslende kunstnere.

Bolbrolunden

Bolbrolunden er en enklave af butikker midt i villakvarteret omkring Bolbrovej og Vallerød. Her kan man klare de vigtigste indkøb i byens populære Aldi, hente en af byens bedste pizzaer, købe frugt og grønt, skønne blomster til vasen og fredagsslik til ungerne. 

Rungsted Havn

Rungsted havn er uden tvivl områdets hovedattraktion og er en smeltedigel af havneliv, spisesteder og en håndfuld gode butikker. Butiks- og restaurationslivet ligger på solsiden og i læ med udsigt til havn og både i alverdens størrelser. Her er spisesteder for næsten enhver smag, tøjbutikker, fiskehandel, udstyr til sejl- ski- og vandsport og ikke mindst to ishuse.

Rungsted Bytorv

10 tips til at handle lokalt

Vi skal hver især gøre noget aktivt i hverdagen for, at vi kan bevare og udvikle et blomstrende handelsliv og byliv i Hørsholm og Rungsted. 

Du og jeg, vi er en del af løsningen!

Brug de lokale webshops

Der kan være mange grunde til, at det til tider er nødvendigt at handle ind på nettet. Uanset så vil vi jo gerne have, at vi støtter lokalt så meget som muligt. Derfor har vi fundet en lang række webshops, der ligger i Hørsholm og Rungsted, så du kan støtte lokalt, hvis du foretrækker at købe ind hjemmefra. Der er helt sikkert mange flere end du tror ..

bukser hoodie og sneakers tøjsæt
LANGAUGE »