10 tips til at handle lokalt

Vi skal hver især gøre noget aktivt i hverdagen for, at vi kan bevare og udvikle et blomstrende handelsliv og byliv i Hørsholm og Rungsted. 

Du og jeg, vi er en del af løsningen!

Lokale butikker og forretninger bidrager ikke bare til et spændende byliv. Der er også her vores unge får deres fritidsjobs og sportklubberne deres lokale sponsorater til nye holdtrøjer. Ved at være bevidst om at handle lokalt bidrager du altså til et meget større formål end bare lokale butikker. 

Vi har samlet 10 ideer til, hvordan du med en mindre indsats kan være med til at støtte lokalt og fortsat skabe en spændende og levende by.

The Manor Rungsted
Galleri X Pennehave
Bolbrolunden Rungsted

Tænk lokalt

Tænk lokalt, når du skal købe ind. Uanset om det er fødselsdagsgaven, værtindegaven, fotoudstyr, festen eller de daglige indkøb, der skal handles til, så tænk på udbuddet og mulighederne i vores lokale butikker. 

Gi’ et gavekort

Skal du bruge en gave, så overvej om et gavekort til en af byens butikker, restauranter eller oplevelser kunne være en mulighed. Alternativt kan du købe gavekortet fra Hørsholm Midtpunkt, der kan bruges i de fleste butikker i centeret. 

Få gode råd og service med på vejen

Din specialforretning brænder for at dele sin viden med dig og for at rådgive dig. Hvem kan sige nej til det? Så har du brug for hjælp, så søg den i dine lokale butikker.

Tal med din lokale butik

De lokale butikker kan og vil meget mere, end du måske tror. Søger du en specifik vare, så spørg om de kan skaffe den hjem. Har du set varen billigere et andet sted, så spørg til prisen. Måske de kan ’møde’ dig. 

Lille indkøb, stor forskel

Det betyder noget om du køber brødet på tanken eller hos din lokale bager, ligesom det betyder noget hvor du køber en buket blomster, dit slik, eller din frokost snack.  Det er de små ting vi gør i hverdagen, der giver det store udfald for den enkelte butik. 

Nethandel

Vær bevidst om din nethandel og overvej, om du kan købe din vare i en af vores lokale butikker. Har du travlt i hverdagen og nyder, at du kan handle om aftenen, så tjek om din lokale butik har en webshop eller send dem en mail med dine ønsker. Giv dem en chance.

Del, like, kommenter

Er du på de sociale medier, så støt dine yndlingsbutikker ved at like, dele eller kommentere på deres opslag. Det betyder rigtig meget for dem hvis du blot skriver ‘Nøj, den er flot’ – og deres opslag kommer ud til flere. Så gør du en vigtig forskel. 

Brug din by

Hvornår har du sidst været på Karen Blixen museet, gået en tur i Arboretet eller på en af de mange vandre- og løberuter i skovene? Kender du området omkring Usserød å eller Elleskoven? Ta’ på udflugt i din egen by, spis frokost lokalt eller ta’ en kop kaffe og en kage med fra nogen af de efterhånden mange fine steder, der er åbnet. Vi udvikler løbende nye guides, der sender dig rundt på lokale ture, hvor du helt sikkert vil opleve dele af byen du ikke kendte. 

Spis lokalt

Apropos spise ude, så er byen rig på spisesteder til enhver smag og pengepung. Fra smørrebrød, sandwiches, utallige pizzarier og sushibarer, til thai, indisk, fransk og bedre gastronomi. Der er både mulighed for nogle gode spiseoplevelser ude, eller for at tage noget lækker take away med hjem. 

Friske tilbud 

I facebook gruppen ‘STØT LOKALT Hørsholm og Rungsted’ lægger de lokale butikker nyheder og gode tilbud op. Her er det nemt at blive inspireret og finde gode rabatter og aktuelle tilbudsvarer. 

Hørsholm og Rungsted havn
Rungsted Bytorv
Hørsholm Hovedgade træer i gågade
LANGAUGE »