STØT LOKALT

Byens smørrebrød

Smørrebrød er for alvor tilbage på frokostkortet på cafeer og restauranter. Også her i Hørsholm og Rungsted, hvor det også pibler frem med ’smørrebrødssedler’. Det højtbelagte smørrebrød er for mange indbegrebet af dansk madkultur, som pizza er det for Italien og sushi for Japan. Det spises til frokost, det spises til aften som alternativ til nem aftensmad eller en pizza. 

Vi har lavet en guide til, hvor du finder smørrebrød i vores by.  

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/smoerrebroed/

Rungsted Kro – Foto: Therese Harris

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/smoerrebroed/

Bendixen – Foto: Therese Harris

Klik på krydset for info og adresse om stedet

Bendixen

Rungstedvej 5

2970 Hørsholm

Telefon: 51 41 77 87

Web: Facebook

I den tidligere Dronningehus bager er der nu en smørrebrødsforretning. Der er både frokostsmørrebrød, hurtige håndmadder og parkeringspladser lige uden for. Fredag og lørdag byder de skiftende danske retter takeaway – klar til opvarmning i hjemmekøkkenet. 

Kringlebageren

Hørsholm Midtpunkt 84

2970 Hørsholm

Telefon: 45 86 88 21

Web: kringlebageren.dk

Bageren i Midtpunkt har også smørrebrød – selvfølgelig af eget rugbrød. Det kan bestilles online (find det under Fastfood) eller i butikken mandag til fredag. De har også rugbrødssandwiches, som er gode, hvis man skal spise på farten eller skal på picnic. 

Riva Bistro & Bar

Rungstedhavn 28

2960 Rungsted Kyst

Telefon: 45 76 40 30

Web: rivabistro.dk

Elsker du både livet på havnen, højt til himlen og smørrebrød, så får du det hele her. Rugbrødet er økologisk, her er bl.a. stegt sild, hjemmelavet hønsesalat, roastbeef og avocado med rejer. Er I to, kan I dele en frokostplatte. 

No. 22 Bistro

Rungsted Havn 22

2960 Rungsted

Telefon: 45 76 06 08

Web: no22bistro.dk

Ved siden af Riva ligger No. 22, som også har frokostens ukuelige danske klassikere på menukortet. Rejerne er håndpillede, rødspættefileterne pandestegt, sildene er fra Christiansø, og udsigten er mindst lige så god her 

Rungstedgaard

Rungsted Strandvej 107

2960 Rungsted Kyst

Telefon:  45 86 44 22

Web: rungstedgaard.dk

Lækkert smørrebrød a la Rungstedgaard, hvor der er noget for enhver smag. Smørrebrød serveres i den hyggelige restaurant ‘The Lounge’.

Rungsted Kro

Rungstedvej 84

2960 Rungsted Kyst

Telefon: 45 86 69 70

Web: rungstedkro.dk

Vil du både have godt smørrebrød og et historisk vingesus, så er dette stedet. Rungsted Kro er kendt for sit solide greb i danske retter, herunder de bedste smørrebrødsklassikere med måske byens største udvalg. Kroens nyskabelser, Ewalds Høj og Kromutters favorit, tager afsæt i avocadoen.  

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/smoerrebroed/

Bendixen- Foto: Therese Harris 

Smørrebrødsjomfruerne i supermarkedernes delikatesseafdelinger er altid leveringsdygtige i smørrebrød. Køb det med hjem, når du er ude at handle. Det er nem aftensmad – eller bare fordi dagens frokost skal være noget særligt. 

MENY Dalgaard

Kongevejs-Centret 6

2960 Hørsholm

Telefon: 45 86 01 22

Web: dalgaardsupermarked.dk

MENY Rungsted

Rungsted Bytorv 4

2960 Rungsted

Telefon: 45 76 10 89

Web: meny.dk

SuperBrugsen

Hørsholm Midtpunkt 37

2960 Hørsholm

Telefon: 45 16 03 70

Web: superbrugsen.coop.dk

Klik på krydset for info og adresse om stedet

Smørrebrødets Historie

I begyndelsen var smørrebrød rugbrød, der blev smurt med smør, fedt eller margarine. Det var en typisk frokost for arbejdere på fabrikker i 1800-tallet.  

Siden blev rugbrødet højt belagt med alskens pålæg og havde sin storhedstid i 20érne og 30érne. Især Oscar Davidsen i København var berømt for en meget lang smørrebrødsseddel. Populariteten tog siden et dyk, alt imens madretter fra hele verdenen indtog Danmark.  

I 2006 tog Adam Aamann livtag med traditionerne og fornyede smørrebrødet. Han startede dermed smørrebrødets renæssance, som kokke landet over har grebet. Smørrebrød er tilbage på frokostmenukortet. 

en gammel madpakke

Danmarks ældste madpakke er fra 1886. Den blev i 1986 fundet på Rosenborg Slot, hvor den lå bag et skab. Den bestod af to skiver rugbrød med margarine. 

LANGAUGE »