Byens kaffenørder og iværksættere 

Danmarks nok mest berømte kaffeiværksætter er uden tvivl Karen Blixen, som drev en kaffefarm i Kenya i 17 år for godt hundrede år siden. Hun er rundet af Rungsted. Vi har fundet tre kaffenørder i byen, som alle i dag udlever deres passion for kaffe som iværksættere.  

Lagom Coffee Roastery – Hørsholm mikroristeri 

Egentlig startede Louise Hellesøes interesse og kærlighed for kaffe, da familien boede i Belgien på en udstationering.  Flere år senere hjemme i køkkenet i Hørsholm begyndte Louise at eksperimentere med rå kaffebønner og en lille 200 grams kafferister. Den blev hurtigt opgraderet til en 2 kilos kafferister, og bryggerset blev i 2018 ombygget til Danmarks måske mindste kafferisteri. I dag produceres og pakkes der kaffe i både Hørsholm og Herlev. 

Passionen er at udforske de bedste kaffer i verden. Og at få den optimale smagsoplevelse ud af hver enkelt. Det er kun specialty coffee og unikke mikrolots i særlig god kvalitet, som finder vej til Louises kafferister. Hun indkøber 12-15 mikrolots om året fra alle dele af verden på specialty coffee markedet. Sporbarheden er vigtig for Louise, ligesom en fair pris til kaffebønderne og bæredygtighed er det. Så hun ved præcis, hvilken kaffefarm bønnerne kommer fra. 

Det er kaffe for rendyrkede kaffeentusiaster, der vil udfordre smagssanserne med alverdens kaffenoter af højeste kvalitet. 

Private kan købe kaffen på hjemmesiden lagomcoffee.com  

Louise leverer kaffe til Madam Carlsens cafe på Karen Blixen Museum. Den kommer naturligvis fra en kaffefarm, der ikke ligger langt fra Karen Blixens egen kaffefarm. Mere autentisk kan det vist ikke blive. 

Lagom Coffee Nordsjælland
Kaffe Mikroristeri
Lagom Coffee

Fotos: Lagom Coffe

Chiva Coffeeroasters 

Bag Chiva Coffeeroasters gemmer der sig to unge kaffeentusiaster, Adam og Carl-Christian. De forelskede sig hovedkulds i kaffebønnernes verden i Colombia, de hver for sig besøgte landet. De brænder for, at alle skal kunne drikke kvalitetskaffe, uden at det koster en formue. De holder til på Christianshusvej, men kaffen skal købes på deres hjemmeside chivaroasters.com  

Du kan blandt andet smage kaffen på Stationsstuen i Rungsted. 

Coffee Company 

Man ved, at det er en lokal kaffenørd, der står bag kaffen, når den hedder ’Hirschholm Green’. Coffee Company har sine rødder i byen, og de nørder rigtig meget med espressomaskiner til private og til erhverv.   

Og næsten lige så meget med kaffebønnerne. De gode kaffebønner bliver derfor ristet på mikroristerier på Bornholm og i Jylland, som firmaet samarbejder med. Hvis du selv vil kaffenørde, kan du altså her få alt til din ’baristabar’ hjemme i køkkenet.  

Coffee Company blev startet i 2003 af Jesper og er i dag en veletableret virksomhed beliggende på Bloustrødvej. Bestillinger modtages på deres hjemmeside coffeecompany.dk

Chiva Coffee Roasters

Foto: Chiva Rosters

Coffee Jura Kaffemaskine

Foto: Coffee Company

Hirschholm kaffe

Hirschholm Green fra Coffee Company

LANGAUGE »