STØT LOKALT

Forår i haven og på altanen

Udelivet med leg og kaffe i solen kalder på os, det kribler i os for at gøre have og terrasse forårslækre. Havecentrene står klar med masser af friske blomster, planter, krukker, jord og meget andet til den nye sæson. Vi har lavet en oversigt over byens havecentre og over de gøremål, du allerede nu kan kaste dig over når forårssolen kigger frem. 

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/foraar-i-haven-og-paa-altanen/

Grav 

 • Plant forår i krukkerne:  Fyld krukker med forårsblomstrende løg, påskeklokker, hornvioler og andre forårsbebudere. Undgå at plante sommerblomster, for der er stadig mulighed for nattefrost.   
 • Del stauderne: Du kan dele dine stauder. Det bliver de kun flottere af, og du kan genplante dem i potter eller i haven. Grav dem op, del, kasser det døde, genplant. 
 • Del vintergækker: Det er en god idé at grave de tætteste klumper af vintergækker op og dele dem. Så kan de sprede glæde flere steder næste år.  
Rungstedlund

Foto: arkiv

Beskær 

 • Beskær prydbuske: Sommerfuglebusk og almindelig hortensia kan beskæres i april, hvor den værste frost er overstået.    
 • Skær stauderne ned: Klip det visne løv ned på stauder og prydgræsser. 
 • Klip lavendler ned: Vil du have tætte lavendler, så klip dem ned til ca. 15 cm. over jorden. Der skal stadig være grønne blade tilbage på planten. Når du er i gang, så overvej også at beskære salvie, isop og sar. 
 • Beskær roserne:  Beskær roserne efter dronningens fødselsdag. Så er der bedst chance for, at de nye skud ikke bliver svedet af frosten. 
Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/foraar-i-haven-og-paa-altanen/

Foto: arkriv

Rens 

 • Fej: Vinterens støv skal fejes væk fra fliser, terrasse og andre kroge. 
 • Rens fliser:  Du får den største effekt ved at rense fliserne i april, hvor vejret er fugtigt.  
 • Luge, luge, luge: Tag det i opløbet og lug jorden, inden ukrudtet får godt fat.  
 • Sneglejagt: Er din have plaget af snegle, så gør has på dem allerede nu, inden de bliver til flere i løbet af sommeren. 

Gød og støt 

 • Opbindingen: Tjek opbindingen af klatreplanter, buske og træer, der står bundet til stativer, pergolaer eller pæle. Er det for stramt eller for løst, er der nye skud, som skal støttes? 
 • Gød haven:  Græsplæne, roser og nyttehave vil elske at få gødning nu. 
Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/foraar-i-haven-og-paa-altanen/

Foto:  arkiv

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/foraar-i-haven-og-paa-altanen/

Vores nye dagligstue – udenfor 

Vores sociale liv er flyttet ud i haven og på terrassen. Mere end nogensinde. Brug derfor lidt ekstra kræfter på at indrette en god krog til uformel hygge og socialt samvær med venner og familie i det fri. Der skal ikke så meget til. Brug dét, du har, og suppler med lidt nyt. Med havehynder, puder og godt med tæpper bliver det hyggeligt, og man kan sidde ude på selv halvkolde dage. 

 • Vælg en god solkrog, hvor der er læ for vinden – eller skab læ. 
 • Find en eller to gode bænke og stil dem omkring et bord. Byg-selv med engangspaller eller brug gamle møbler, med mindre du foretrækker helt nye havemøbler.  
 • Lav et ’loft’, hvis det ikke er der i forvejen, med en parasol, en pavillon eller et solsejl 
 • Hæng lyskæder op. Pynt med lygter, lanterner og blomster. 
 • Tæpper, skind og puder, så I kan sidde blødt og varmt. Måske et gulvtæppe, hvis underlaget ikke er så charmerende. 
 • En terrassevarmer kan være en god ide.

Byens havecentre og andre have lækkerier

GardenShop Høsterkøb

Hørsholm Kongevej 35

2970 Hørsholm

Web: gardenshop.dk

Hos GardenShop kan du finde alt, hvad hjertet begærer til haven. Blomster, planter, buske, træer, frø, løg og knolde, haveredskaber og havetilbehør. De har masser af stueplanter og lækkert boliginteriør som potter, krukker, puder, tæpper og pyntegenstande. Her er kyndig og faglig vejledning fra personalet, som gerne hjælper med at sammensætte planter til et bed. 

Hørsholm Planteskole

Sjælsmarkvej 5-11

2970 Hørsholm

Web:  horsholmplanteskole.dk

Hørsholm Planteskole er en solid og klassisk planteskole med fokus på havens planter, buske og træer. De har et godt udvalg til stueplanter, haveredskaber og meget andet, så det altid er hyggeligt at gå på opdagelse efter nyt til haven. 

Overdam Planteskole

Agiltevej 11

2970 Hørsholm

Web: overdam.dk

Overdam er i øjeblikket nok landets hotteste planteskole, for de er specialister i prydgræsser. Prydgræsser er noget af det mest populære til haven, og rigtig mange trendy havefolk tænker prydgræs ind i nye og gamle bede. Overdam har fem inspirationshaver – og alene det er en udflugt værd. Så kan I også lige se, hvad planteskolen har udover græs. For eksempel stauder. 

Plantorama

Ådalsvej 50

2970 Hørsholm

Web: plantorama.dk

Plantorama er et havecenter med både haveplanter, stueplanter, krukker, boliginteriør, lækre madspecialiteter, en afdeling med dyr og endelig en Espresso House kaffebar. Så der er masser af undskyldninger for, at familien tager på udflugt og opdagelse i dette kæmpe indendørscenter. Der er sikkert masser af inspiration, udvalget er stort. 

Johannes Fog

Kokkedal Industripark 15

2970 Hørsholm

Web: johannesfog.dk

Nej, dette er ikke et havecenter, men hvis du er på udkig efter nye haveredskaber, så er Fog også en mulighed. Udover de gængse haveredskaber, haveslanger og meget andet er de også stærke på havemøbler, parasoller, hyndebokse mv. 

Hørsholm Isenkram

Hovedgaden 41 

2970 Hørsholm

Web: ekram.dk 

Byens isenkram er kendt for deres udvalg af havemøbler – man kan faktisk ikke undgå at se det, når man går forbi butikken. Her finder du også hynder, skind, lygter og meget andet til din hyggelige altan, terrasse eller havekrog.  

Deux Soeurs

Hovedgaden 22

2970 Hørsholm

Facebook: Deux-Soeurs

Hvis du er på udkig efter særligt lækre vattæpper, puder mv., er dette et godt sted at kigge. De har ofte lidt bambusmøbler, borde, kurve og andet, som kan skabe din unikke hyggekrog. Tjek dem ud for inspiration. 

Røde Kors Genbrug

Usserød Kongevej 80

2970 Hørsholm

Web: rkhorsholm.dk

Er du til genbrug eller bare vil have dit eget unikke udtryk på terrassen, så har Røde Kors butikken måske nogle møbler, der kan bruges. De holder ikke til vind og vejr men er ok på en overdækket terrasse. Kig forbi både på Usserød Kongevej 80 eller Savsvinget 4D, hvor de har den store møbelafdeling. 

Klik på krydset for link til stedet

LANGAUGE »