Kom til indvielsen af PH Park
Onsdag d. 2. oktober 2024 kl. 16:00-17:30
Vi starter kl 16.00 med indvielsen og lidt godt til ganen. Derefter er der mulighed for at deltage i tre spændende ture med guide rundt i PH Park.
Borgmester Morten Slotved byder velkommen kl. 16.00 ved søen midt i PH Park. Der serveres lidt godt til ganen og derefter vil der være mulighed for at høre nærmere om PH Park på tre omvisninger.
Landskabet: Omvisning kl. 16.30 og kl. 17.00
Landskabet i PH Park bliver frodigt, oplevelsesrigt og varieret med god biodiversitet. Hørsholm Kommune har sammen med Arboretet i Hørsholm, der er en del af Københavns Universitet, skabt beplantningen i PH Park, så den bedst muligt kan klare fremtidige klimaforandringer. Der er valgt mange hjemmehørende arter som f.eks. bøg, stilkeg, rødel, alm. hvidtjørn, hæg, surkirsebær og skovæble. Alle arter tiltrækker fugle og insekter. Der er også valgt arter som ikke er hjemmehørende, men som vurderes at være robuste overfor klimaforandringer. Det drejer sig om træer, som tåler udtørring eller oversvømmelse f.eks. ægte kastanje og tørketålende valnød.
Søen i PH Park vil være med til at forsinke regnvand fra både bebyggelserne i PH Park og på sigt fra et område ved Hasselvej. PH Park bidrager dermed til at klimasikre Hørsholm by. Som en del af landskabets stisystem bygges der en gangbro, der er specielt designet til PH Park. Fra den kan man opleve søen og hvordan søens vandstand ændrer sig med vejret.
Omvisningen ledes af landskabsarkitekt Mona Jakobsen Dybdal, Hørsholm Kommune, og landskabsarkitekt Eva Gjølbo, Masu Planning, og varer ca. 20 min.
Arkitekturen i PH Park
Omvisning kl. 16.30 og kl. 17.00
PH Park består af en varieret sammensætning af boligtyper bestående af rækkehuse, etagehuse og punkthuse. Området rummer ca. 250 boliger, hvor hver klynge består af 60-65 boliger. Hver klynge rummer rækkehuse i 2-3 etager, etagehuse i 4 etager og et punkthus i 5-6 etager.
Boligklyngerne ligger som fortættede boligøer omkring søen, hver klynge med en ensartet karakter og materialesammensætning. Det sammenbindende element mellem alle fire boligklynger er, at de består af en base af lyse tegl. Materialer over denne base er sammensat af tombak, zink og naturskifer. Det er en varieret materialesammensætning på tværs af de fire boligklynger, så hver boligklynge har sin egen identitet og er med til at skabe et varieret og sammensat område.
Omvisningen ledes af arkitekt Rikke Krogsgaard, Hørsholm Kommune, og varer ca. 20 min.
I det underjordiske bassin
Omvisning kl. 16.30 og kl. 17.00
I landskabets østlige hjørne har forsyningsselskabet Novafos, der står for kommunens kloakker, etableret et underjordisk spildevandsbassin på ca. 4.000 kubikmeter. Bassinet vil aflaste kloakken i forbindelse med spidsbelastninger ved regnskyl – og således også bidrage til klimasikringen. Der findes allerede tilsvarende bassiner, under legepladsen på Birkevej og på Bolbroengen. På rundvisningen kommer vi ned til det underjordiske bassin for at tage et kig og lære mere om det imponerende anlæg
Besøget i det underjordiske bassin ledes af projektleder Michael Helmark, Novafos og ingeniør Ib Hamborg, Rambøll og varer ca. 20 min.
Rundvisningerne er gratis. Tilmelding ikke nødvendig. Alle er velkomne.