Byvandring om besættelsen og befrielsen

Byvandring om besættelsen og befrielsen

DATO

TIDSPUNKT

HVOR

ARRANGØR

PRIS

Byvandring om besættelsen og befrielsen

Under besættelsen i årene 1940-1945 var både Hørsholm og Rungsted involveret i mange begivenheder. Begge områder havde ry for at være tilflugtssteder for nazistiske sympatisører og kollaboratører, især i de sidste år af besættelsen. Men som i resten af Danmark fandtes der også modstandsfolk i disse områder.

Denne 7 km vandretur er arrangeret af historiker Ingeborg Philipsen, og giver dig mulighed for at lære mere om denne periode i Hørsholm og Rungsted. Turen starter med fortællinger, og mulighed for at købe kaffe og kage på Stationsstuen på Rungsted Station. Her vil du få indblik i begivenhederne, der fandt sted i området under besættelsen.

Vandreturen kommer forbi relevante historiske steder i Hørsholm og Rungsted, hvor Ingerborg Philipsen vil dele sin viden om begivenhederne fra 1940-1945. Du vil lære om både samarbejdspartnere og modstandsfolk, deres aktiviteter og de udfordringer de stod over for i løbet af besættelsen.

Det bliver ikke kedeligt at snøre vandreskoene og tage de ældre børn med på turen, da det vil være en aktiv og lærerig oplevelse for hele familien. Hvis du er interesseret i at lære mere om denne periode i Hørsholm og Rungsted, så er denne vandretur en god mulighed for at få indsigt i begivenhederne og deres betydning i lokalsamfundet.

Eventkalenderen på hørsholm-rungsted.dk er formidling af de events der er i byen. Vi forsøger at være opdateret, men påtager os ingen ansvar for evt. aflysninger og/eller ændringer i programmet. Derfor opfordrer vi altid til, at kontakte arrangørerne direkte ved behov for yderligere information. Du kommer til arrangørens side ved at klikke på knappen ‘læs mere / billetter’. 

LANGAUGE »