STØT LOKALT
Byens smørrebrød
Smørrebrød er for alvor tilbage på frokostkortet på cafeer og restauranter. Også her i Hørsholm og Rungsted, hvor det også pibler frem med ’smørrebrødssedler’. Det højtbelagte smørrebrød er for mange indbegrebet af dansk madkultur, som pizza er det for Italien og sushi for Japan. Det spises til frokost, det spises til aften som alternativ til nem aftensmad eller en pizza.
Vi har lavet en guide til, hvor du finder smørrebrød i vores by.
Rungsted Kro – Foto: Therese Harris
Bendixen – Foto: Therese Harris
Klik på krydset for info og adresse om stedet
Bendixen
Kringlebageren
Bageren i Midtpunkt har også smørrebrød – selvfølgelig af eget rugbrød. Det kan bestilles online (find det under Fastfood) eller i butikken mandag til fredag. De har også rugbrødssandwiches, som er gode, hvis man skal spise på farten eller skal på picnic.
Riva Bistro & Bar
Elsker du både livet på havnen, højt til himlen og smørrebrød, så får du det hele her. Rugbrødet er økologisk, her er bl.a. stegt sild, hjemmelavet hønsesalat, roastbeef og avocado med rejer. Er I to, kan I dele en frokostplatte.
No. 22 Bistro
Ved siden af Riva ligger No. 22, som også har frokostens ukuelige danske klassikere på menukortet. Rejerne er håndpillede, rødspættefileterne pandestegt, sildene er fra Christiansø, og udsigten er mindst lige så god her.
Rungstedgaard
Lækkert smørrebrød a la Rungstedgaard, hvor der er noget for enhver smag. Smørrebrød serveres i den hyggelige restaurant ‘The Lounge’.
Rungsted Kro
Vil du både have godt smørrebrød og et historisk vingesus, så er dette stedet. Rungsted Kro er kendt for sit solide greb i danske retter, herunder de bedste smørrebrødsklassikere med måske byens største udvalg. Kroens nyskabelser, Ewalds Høj og Kromutters favorit, tager afsæt i avocadoen.
Bendixen- Foto: Therese Harris
Smørrebrødsjomfruerne i supermarkedernes delikatesseafdelinger er altid leveringsdygtige i smørrebrød. Køb det med hjem, når du er ude at handle. Det er nem aftensmad – eller bare fordi dagens frokost skal være noget særligt.
MENY Dalgaard
MENY Rungsted
SuperBrugsen
Smørrebrødets Historie
I begyndelsen var smørrebrød rugbrød, der blev smurt med smør, fedt eller margarine. Det var en typisk frokost for arbejdere på fabrikker i 1800-tallet.
Siden blev rugbrødet højt belagt med alskens pålæg og havde sin storhedstid i 20érne og 30érne. Især Oscar Davidsen i København var berømt for en meget lang smørrebrødsseddel. Populariteten tog siden et dyk, alt imens madretter fra hele verdenen indtog Danmark.
I 2006 tog Adam Aamann livtag med traditionerne og fornyede smørrebrødet. Han startede dermed smørrebrødets renæssance, som kokke landet over har grebet. Smørrebrød er tilbage på frokostmenukortet.
en gammel madpakke
Danmarks ældste madpakke er fra 1886. Den blev i 1986 fundet på Rosenborg Slot, hvor den lå bag et skab. Den bestod af to skiver rugbrød med margarine.