+50 juleoplevelser i Hørsholm og Rungsted

Juleguide 2022

‘Jingle bells, jingle bells …’ Hohohoho….

Der er ingen undskyldning for ikke at komme i julestemning i år. Byen bugner af julearrangementer, julestuer, julefrokoster, glögg, æbleskiver og duften af brændte mandler. 

Allerede i weekenden den 26.-27. november skydes julen i gang med en perlerække af julearrangementer. Og så går det ellers derudad i hele december med julemarkeder, juleoplevelser, julekoncerter, rensdyr, hjemmebag, juleværksteder og meget, meget mere…

Julen skydes i gang

Efterårsferiebillet Hørsholm Midtpunkt
18 & 26. november kl. 15.00

Julelysene tændes kl. 15.00

Den 18. november kl. 15.00 tænder byens butikker i gågaden og Hørsholm Midtpunkt julelysene. Kongevejscenteret og Rungsted Bytorv tænder julebelysningen lørdag den 26. november kl. 15.00. Rungsted havn skruer op for julehyggen på haven i starten af december.

Vedbæk Garden
26. november kl. 12.45

Vedbæk Garden spiller julen ind

Som optakt til juletræstænding spiller Vedbæk Garden julen ind i gågaden kl. 12.45. Kom forbi og oplev det +40 personers store orkester med unge mennesker fra lokalområdet.

Juletræstændning på ridebanen i Hørsholm
26. nov kl. 15.00-19.00

Juletræstænding og julehygge

Her kan I opleve 4 timers julearrangenemt med fuld smæk på julehyggen. Julemanden deler slikposer ud og tænder årets juletræer på Ridebanen ved Kirken. Og meget mere.

Julesture Askehavegård Hørsholm
26. november kl. 17.00

Storskærm og julehygge

I har mulighed for at kombinere julehyggen med VM kampen Danmark-Frankrig. I samarbejde med CEC Event vises kampen på storskærm på Ridebanen ved kirken. Der er juletræstænding og fodbold lørdag den 26. november.

Hørsholm Kunstskole
26. november kl. 9-12 + 13-16

Nisseværksted

Julen står for døren og hvad mere kan man ønske sig end at være en Kreativ Nisse. Der skal laves sjovt julepynt, hemmelige gaver og meget meget mere på Nisseværkstedet hos Hørsholm Kunstskole. Læs mere

Mød julemanden i Hørsholm Midtpunkt
alle weekender

Kom og hils på julemanden

Hver lørdag og søndag mellem kl. 11.00 – 15.00 kan du møde julemanden i Hørsholm Midtpunkt. Første gang er søndag den 27. november. Den 18. december kan I også møde nissebørnene, som hjælper julemanden denne dag.

Jul, jul, jul

Julehjerter Rungstedgaard
hele julen

Julehjerter med navn

Skal der pyntes op derhjemme, så kan vi varmt anbefale Rungstedgaards julehjerter lavet af deres konditorer. De kan købes for 150 kr. og bestilles direkte på rec@rungstedgaard.dk eller 45 86 44 22. Husk at skrive, hvilket navn der skal på hjertet.

De kan bestilles fra 16/11 – 15/12 og inden kl. 10, hvis de skal afhentes samme dag efter kl. 14.00. 

Rotary ønsketræ i Hørsholm Midtpunkt
Hele julen

Rotary’s ønsketræ i Hørsholm Midtpunkt

Fra lørdag den 26. november kan du donere en julegave til et barn, der trænger til en hilsen i julen. Juletræet står ved apoteket, og ønskesedlerne hænger på træet.

Jul hos Karen Blixen
hele julen

Jul på Rungstedlund

Oplev julen hos Karen Blixen på Rungstedlund i hele december. I caféen kan der købes glögg, juleplatte og risalamande – samt hjemmebagte småkager til at tage med hjem.

I Karen Blixens stue står juletræet pyntet som hun selv ville pynte det (entre).

Frivilligcenter Hørsholm jul

 et lille bidrag gør en stor forskel

ingen skal holde jul alene

Lige nu søger Frivilligcenter Hørsholm hjælp til forberedelse og afholdelse af juleaften for de, der ikke har lyst til at sidde alene juleaften. De sidste par år har omkring 40 personer i Hørsholm taget imod tilbuddet og holdt juleaften sammen.

Har du mulighed for at give en hånd med enten op til eller på selve juleaften, så skriv til Dorrit Krogh fra Frivillighedscentret på dorritkrogh@gmail.com

oplevelser i december

Louise Heisel Juleværksted
flere datoer

Juleværksted for børn

Sidste weekend i november og første weekend i december, kan børnene komme på juleværksted hos keramiker Louise Heisel. Resultatet i juleværkstedet er 5 unikke juleophæng til grantræet.

Julesture Askehavegård Hørsholm
alle weekender

Julestue på Askehavegård

Hver weekend fra lørdag den 26. novemeber er der julestue på Askehavegård i Grønnegade. I julestuen i gårdens Riddersal kan du finde dekorationer og julepynt, og I kan købe varm glögg, kakao, kaffe og æbleskiver. 

Nøddeknækkeren med Mariinsky Balletten
2. december kl. 15.00

Nøddeknækkeren med Mariinsky Balletten

Traditionen tro er der igen i år mulighed for at komme i vaskeægte julestemning, når Hørsholm bibliotek atter blænder op for Tchaikovskys vidunderlige klassiker, ’Nøddeknækkeren’ i Lilletrommen.

Julekoncert Birte Kjær
2. december kl. 20.00

Julekoncert med Birthe Kjær

Folkekære Birthe Kjær drager på juleturne til danske kirker og spillesteder. Trommen er heldig at være med på tourlisten, når den legendariske sanger efter eget udsagn vil male ”julen rød med al sin glans”.

Rasmus Klump Hørsholm Midtpunkt
3. december kl. 11.30 + 12.30 + 13.30

Rasmus Klump i Hørsholm Midtpunkt

Rasmus Klump og hans venner rejser jorden rundt, og nu kommer Rasmus Klump og Pingo på julebesøg i Hørsholm. Kom og hils på de to venner, når de går opdagelse i Midtpunkt.

Lav perleplader i Hørsholm Midtpunkt
3. december kl. 11.00-14.00

Juleværksted med perleplader

Juleværkstedet i Hørsholm Midtpunkt er fyldt med perler. Her kan du lave flotte perleplader med julemotiver – eller lige hvad du har lyst til at lave. Du kan få hjælp og inspiration til at komme i gang. Kig forbi på 1. sal ved Flying Tiger.

Bluey og Bingo i Hørsholm Midtpunkt
4. december kl. 11 + 12 + 13

Mød Bluey og Bingo

Fantasifulde Bluey og hans lillesøster Bingo er på gæstevisit i Hørsholm Midtpunkt. De to hundehvalpe er kendt for at forvandle hverdage til eventyr.  

Hørsholm Musikforening Julekoncert
8. december kl. 19.30

Julekoncert med Hørsholm Musikforening

Årets julekoncert i Hørsholm Musikforening er denne gang lagt i de bedste hænder hos mezzosopranen Signe Asmussen og accordeonisten Bjarke Mogensen. De har samlet et dream team med bl.a. mundharmonikavirtuosen Mathias Heise.

Julehygge med Bedste
9. december kl. 14.00-16.00

Julehygge med Bedste

Hørsholm bibliotek sætter fredag den 9. december fuldt blus på julehyggen for alle bedsteforældre og børnebørn fra 3-10 år. Her kan I lave fine ting til juletræet, få en julehistorie læst højt af en bibliotekar og se en vidunderlig julefilm.

Luciaoptog Hørsholm Lilleskole
9. december kl. 16.00

Luciaoptog

Kom til stemningsfuld julehygge på biblioteket. Klokken 16-16.30 slukkes lyset, og børn fra Hørsholm Lille Skole går Luciaoptog i biblioteket.

Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding

My Beautiful Gallery
9. december kl. 16.00 – 00.00

Fredagsbar og julequiz

My Beautiful Gallery afholder fredagsbar og senere julequiz i galleriets eget spændingsformat ”hvem trykker først” med præmier fra lokale, kunstværker mm. Der er mulighed for at købe aftensmad uden forudbestilling. 
Pyjamasheltene i Hørsholm Midtpunkt
10. december kl. 11 + 12 + 13

Superpyjamashelte

Pyjamasheltene Ugline, Gecko og Kattedreng kommer på julebesøg i Hørsholm Midtpunkt. Kom og mød heltene!

langkilde grove
10. december kl. 20.30

Julekoncert med Grove/ Langkilde

Julehygge-koncert med vores alle sammens tvdarling Johannes Langkilde og hans Grove/Langkilde band i galleriet på Rungsted Station

Paw Patrol I Hørsholm Midtpunkt
11. december kl. 11 + 12 + 13

Oplev Paw Patrol i Hørsholm Midtpunkt

Tag børnene med på juleshopping, hvor I kan møde Paw Patrol. Paw Patrol lægger vejen forbi Hørsholm Midtpunkt midt i julehandlen. 

Juletur med Veterantoget
11. december kl. 11.28

Juletur med veterantoget

kl. 11.28 kan I stige ombord på Rungsted station, når veterantoget sætter kursen mod København på dagens juletur. De hyggelige gamle jernbanevogne og petroleumslampernes skær lægger kulisse til en uforglemmelig juletur.

Julekoncert 2022 - MARIE CARMEN KOPPEL
11. december kl. 15.00

Marie Karmen Koppel julekoncert

Julen har en ganske særlig plads i Marie Carmen Koppels hjerte, og søndag den 11. december kan du opleve hendes julekoncert på Rungsted Gymnasium. Billetter kan købes på linket.

Paul Potts - Christmas Dreams Tour
11. december kl. 16.00

Paul Potts – Christmas Dreams Tour i Trommen

Paul Potts vender tilbage til Danmark. Med som gæstesolist på årets juleturné har han denne gang den danske grand prix-legende Gry Johansen. Publikum kan se frem til en varm og underholdende koncert, hvor man kan svømme hen til engelske og danske juleklassikere og nyde duetter med de to solister.  

André Rieu
16. december kl. 11.00 + 13.30

André Rieu – Home for Christmas

André Rieu og hans Johann Strauss Orkester inviterer dig til at fejre den mest romantiske tid på året på sit smukke slot i Maastricht. Filmen er optaget i og rundt om hans hjem. Showet vil tryllebinde dig med god underholdning og den unikke følelse af at være hjemme hos André Rieu ved juletid. Biblioteket står for arrangementet.

My Beautiful Gallery
16. december kl. 16.00 – 00.00

Kunst og Glögg i galleriet

My Beautiful Gallery er åben for en hyggelig fredagsbar med kunst og glögg, brætspil og virtual reality. Har man lyst til at blive hængende, er der mulighed for at bestille take away til levering i galleriet. 

Teenage Mutant Ninja Turtles I Hørsholm Midtpunkt
17. december kl. 12 + 13 + 14

Teenage Mutant Ninja Turtles i Hørsholm Midtpunkt

Hørsholm Midtpunkt får besøg af de gæve Ninja Turtles. Kom og hils på dem, når de bliver sluppet løs i Hørsholm Midtpunkt.

Juleværksted med mosaik i Hørsholm Midtpunkt
17. december kl. 11.00-14.00

Juleværksted i Hørsholm Midtpunkt

Lav en julegave med mosaikker i flotte farver. Det kan være en lille bordskåner, glasbakker eller lignende. Du kan få hjælp og inspiration til at komme i gang. Kig forbi på 1. sal ved Flying Tiger.

Arboretet Hørsholm
17. december kl. 10.00 – 14.00

Julearrangement i Arboretet

Der jules i Arboretet med klippe-klistre og posteløb til børn samt rundvisning kl. 13 til voksne. Tag familien med, gå på opdagelse i samlingen, led efter Arboretets skovnisse og prøv vores jule-posteløb. Alle arrangementer er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.  
Gurli Gris i Hørsholm Midtpunkt
18. december kl. 12 + 13 + 14

Mød Gurli Gris i Hørsholm Midtpunkt

Gurli Gris kommer også på besøg i Hørsholm Midtpunkt, og I kan hilse på den søde, sjove og lattermilde gris, når I er på juleshopping. 

 

Rensdyr Hørsholm Midtpunkt
18. december kl. 12.30 + 14.30

Hils på Julemandens rensdyr

Denne søndag kommer julemandens rensdyr på besøg lige midt i Hørsholm. Du kan hilse på dem på Sydtorvet ved Hørsholm Midtpunkts udgang til gågaden. 

Andreas Langvad i Hørsholm Midtpunkt
18. december kl. 15.00 + 15.30 + 16.00 + 16.30

Live musik i Hørsholm Midtpunkt

Den sidste weekend før jul er der hyggelig stemningsmusik, mens du juleshopper. De talentfulde lokale musikere Andreas Langvad og EichenDK underholder hver for sig med julemusik i Hørsholm Midtpunkt. Gå efter musikken.

God jul Cirkeline
18. december kl. 16.30

Cirkelines juleeventyr

Det er juleaften tidligt om morgenen. Cirkeline sidder i sin tændstikæske og kigger ud på stjernerne. Sådan begynder juleeventyret om Cirkeline og hendes musevenner, Frederik og Ingolf, som kaster sig ud i juleforberedelserne. Forestillingen er i Trommen, følg linket.

Jul med Frivilligcenteret
24. december kl. 18.00

Ingen skal holde jul alene

I Hørsholm vender en hyggelig juletradition tilbage, når Frivilligcenter Hørsholm afholder juleaften på Selmersbo Aktivitetscenter i Hørsholm. Arrangementet er et tilbud til alle, der ellers vil sidde alene juleaften.

mangler dit julearrangement?

Send os en mail på vibeke@horsholm-rungsted.dk med info og billede

glögg & æbleskiver

Æbleskiver
hele december

Rungsted Kro

Den gamle Rungsted Kro med det smukke stråtag er et af byens hyggeligste steder at mødes til æbleskiver og glögg. Her julepyntes både ude og inde, og måske er der tændt op i pejsen.

Askehavegård
alle weekender

Askehavegård

Riddersalen på Askehavegården danner rammen om den hyggelige julestue med julepynt, varm glögg, kakao og æbleskiver. Her er mulighed for afslappet og hyggelig julestemning ved ildstedets skær.

EspressoHouse Hørsholm Midtpunkt
hele december

Espresso House

Hos Espresso House i både Hørsholm Midtpunkt og i Plantorama kan du foruden æbleskiver købe kanelsnurrer og julemuffins. De har Julelatte med smag af kanel og kardemomme, Pebermynte Latte med chokolade eller en Nougat Karamel Latte, der er fyldt med nougat, karamel og masser af flødeskum.

Hvid gløgg hos Madam Carlsen
hele december

Madam Carlsens Café, Rungstedlund

I hele december kan du i caféen købe hvid juleglögg med tørrede æbler og kanel.

I museumsbutikken kan I købe fine poser med hjemmebag af de lækreste ingefærsmåkager efter Karen Blixens egen opskrift. Karen Blixen elskede sine sprøde ingefærsmåkager og havde dem ofte liggende i lommen, hvis sulten pludselig trængte sig på.

Kokkedal Slot Copenhagen
onsdage til lørdage

Kokkedal Slot Copenhagen

Kom i julestemning på Kokkedal Slot fra den 16. november til 23. december i tidsrummet kl. 14–17 fra onsdag til lørdag. Den smukke juleudsmykning danner rammerne for en magisk julestund med glögg og æbleskiver. I kan også få klaret en julegave her, da de sælger gavekort til spa-afdelingen.

Peter Beier Hørsholm Midtpunkt
hele december

Peter Beier Chokolade, Midtpunkt

Har I prøvet den helt vidunderlige  ‘Is a’la mande’ hos Peter Beier Chokolade? Den er bare mums – og et godt alternativ til æbleskiver, hvis det ikke lige er en hofret. I kan også få varm julechokolade og juleflødeboller.

julefrokost ‘to stay’

Café Madam Carlsen - Karen Blixen Museum
hele julen

Madam Carlsens Café, Rungstedlund

Nyd julefrokosten med udsigt til Øresund. Madam Carlsen har en juleplatte på menukortet samt Rungstedlunds risalamande med ristede mandler og hjemmelavet kirsebærsauce. Du kan besøge caféen uden at betale entré til museet. 

Rungsted Kro
hele julen

Rungsted Kro

Rungsted Kro byder indenfor til julehygge i de gamle hyggelige stuer. I kan vælge mellem nok byens største udvalg; juleplatter, juleanretninger, julemenu og julefestmenu. 

Julefrokost Riva Bistro
hele julen

Riva Bistro på Rungsted Havn

Hvad med en lækker juleplatte på Rungsted Havn? Riva Bistro & Bar serverer julefrokostplatte alle dage fra kl 11.30.  

Det er en rigtig god idé at bestille bord.

Julefrokost Kokkedal Slot Copenhagen
udvalgte datoer

Kokkedal Slot Copenhagen

Fold højtidens feststemning ud med kolleger & venner, når slottet sætter rammen om en uforglemmelig aften med pragtfuld julemad, godt selskab og musik.

My Beautiful Gallery
udvalgte datoer

My Beautiful Gallery

I kan holde jeres julefrokost i de smukke, uformelle og hyggelige rammer i galleriets sal.  Der serveres luksusjuleplatte med 6 juleklassikere af den ypperste kvalitet.

julefrokost to go

Julebuffet Dalgaard Supermarked
hele julen

Meny Dalgaards julebuffet

Traditionen tro tilbyder delikatessen igen i år en lækker klassisk julebuffet fyldt med traditionelle retter og lavet på de bedste råvarer. Du kan bestille i butikken eller på deres website. 

Julefrokost Kajens Fisk og Vildt
hele julen

Kajens Fisk & Vildt

Hos Kajens Fisk & Vildt på Rungsted Havn, kan du vælge mellem den klassiske julefrokost eller en luksus julefrokost med vildt frikadeller og mørbrad ala creme.

Rungsted Kro
hele julen

Rungsted Kro

Rungsted Kro tilbyder også mad ud af huset til jul; deres lækre juleplatter, juleanretninger og julemenuer kan bestilles og nydes hjemme hos jer selv.

Zunino Mad og Vino
hele julen

Zunino Mad og Vino

Trænger du til andet end dansk julefrokost, er der lækre antipastibuffet’er til julefrokosten. Zunino står klar med en lækker menu med rejer, tun, kalvetatar, andebryst, roastbeef og meget andet super lækkert antipasti. Alt er italiensk inspireret.

juletræssalg

Igen i år vil vi gerne guide dig til at købe dit juletræ lokalt. 

Og der er mange muligheder. De fleste byggemarkeder og butikstorve har i december juletræssælgere, der står klar med juletræer og pyntegrønt. Og så er der alle dem herunder, hvor der er julestemning for alle pengene.

Juletræer Hørsholm Planteskole
hele december

Hørsholm Planteskole

Lokalt producerede træer, både fæld selv og frisk fældede træer. Stor opvarmet julestue, hvor de serverer glögg, saft og pebernødder. I weekenderne vil det være muligt at købe pandekager . 

Askehavegård julemarked
alle weekender

Askehavegård

Her sælger de flotte juletræer og pyntegrønt hver weekend fra lørdag den 26. november. På gårdens julemarked kan du finde dekorationer og julepynt, og i Riddersalen kan I købe varm glögg, kakao, kaffe og æbleskiver. 

Hørsholm mølle
alle weekender

Hørsholm Mølle

I weekenderne op til jul kan du købe juletræer ved den gamle mølle. Så støtter du samtidig Håndværkerforeningen, der driver og står for udstillingen i møllen.

Plantorama Hørsholm
hele december

Plantorama Hørsholm

Hos Plantorama forhandler de juletræer af to kvaliteter: prima og standard. De to kvaliteter er officielle kvalitetskategorier defineret af brancheforeningen Danske Juletræer. Mangler I julepynt, så bugner butikken af julekugler og meget andet.

Gardenshop Høsterkøb juletræer
hele december

Gardenshop Høsterkøb

Her er der ikke bare flotte juletræer. Her er også en stor juleudstilling, hvor du kan købe julebelysning, adventskranse, julepynt og meget, meget mere. 

Grønnegade Juletræssalg
Hele december

Grønnegade Juletræssalg

Her finder du bæredygtige grantræer, og I kan selv fælde dem nede omkring åen. I kan også bare vælge et af dem, der netop er fældet. De har også yyntegran, kogler mm. Åbningstiden er, når der er dagslys.

LANGAUGE »