Genbrug, second hand og preloved

Ta’ del i den bæredygtige genbrugstrend!
Elsker du at gå på opdagelse i vintage- og secondhand butikker, så er du ikke den eneste. De sidste år er det myldret frem med nye secondhand butikker og -koncepter. Også i vores by. Vi har lavet en guide til dem alle.

At købe brugt tøj handler i dag om mere end økonomi. Det handler også om bæredygtighed og om at passe på jordens knappe ressourcer. Og muligheden for at skabe sig en personlig stil med retro- og vintagetøj til gode priser. Tøj, som er for godt til bare at blive smidt ud, får nyt liv i nye klædeskabe.

At vælge secondhand giver flere mulighed for at købe de dyre mærker – og for at sælge det videre, når man ikke bruger det længere.
Man kan også vælge at donere det aflagte tøj til velgørenhed. Tøjet skal være rent og i god stand, inden det kommer i indsamlingscontainerne, som står rundt om i byen. Det er en hurtig løsning og samtidig en god følelse af at støtte en god sag.
Det er ikke kun secondhand tøj, som hitter. Det gør alt til hus og have, køkken og børneværelser. Der er ingen grund til at lade gode ting gå til spilde, når det kan være guld for andre.

Hop med på vognen – her er tips til hvordan du kan shoppe secondhand og tænke bæredygtigt i vores by.

Preloved luksus tøj og accessories 

Rungsted Bytorv - My little luxury
Rungsted Bytorv 3

My little luxury

Her kan du købe og sælge børnetøj. Butikken bugner af gode, dyre mærker og mærker af høj kvalitet. Maria byder på kaffe, mens du finder ny garderobe til familiens guldklumper, og hun hjælper gerne med at sammensætte sæt. Med fem børn har hun nemlig masser af erfaring at trække på. Følg hende på Instagram.

→ 
Second hand luxury by Josephine
Rungsted Bytorv 7

Second hand luxury by Josephine

Dette er high-end secondhand, hvor kun de bedste mærker er at finde i den lille, hyggelige butik ved Rungsted Bytorv. Her finder du al slags tøj men også sko, smykker, tasker, ure og solbriller. Det er værd at følge med på Instagram og facebook.

→ 
Pennehave 5 - Underground
Pennehave 5

Underground Collection 

I Pennehave finder du Underground collection, som er byens ’grand old lady’, når det kommer til luksus secondhand. Kælderbutikken har åbent torsdage og fredage kl. 14-17, men følg dem på instagram, der er altid åbent.

→ 

Støt samtidig en god sag

Røde Kors Hørsholm
Usserød Kongevej 80

Røde Kors butik

Byens Røde Kors butik er en af landets største butikker med masser af tøj, legetøj, køkkengrej, glas, porselæn og boligtilbehør. Flittige frivillige driver butikken, tager imod donationer og prissætter med kyndighed. Her kan man gøre mange fund. Overskuddet går til Røde Kors.

→ 
røde kors møbler hørsholm
Kokkedal Industripark 38

Røde Kors møbler

Skal man bruge nye møbler – og gerne brugte – så har Røde Kors en møbelafdeling i Kokkedal Industrikvarter. Der er også masser af spejle, lamper, malerier og billeder og en lille afdeling med porselæn. Tjek åbningstiden inden afgang.

→ 
kirkens korshær Hørsholm
Hovedgaden 12A

Kirkens Korshær Genbrug

Kirkens Korshær er rykket ind i gågaden i nr. 12, så du kan gøre et godt vintagefund i bymidten. De har hovedsagelig tøj men også lidt forskelligt til hjemmet. Butikken drives af frivillige og er velbesøgt.

→ 

Gør et kup

Gives væk gratis på facebook
gratis

Gives væk på facebook

I denne facebookgruppe er der mange, som giver ting væk, når de skal flytte, bygge om eller rydder op. Det kan være legetøj, møbler, køleskab, paller, fliser, sten, grus og meget andet. Der er rift om tingene, så man skal være hurtig på tasterne.

→ 
Bibliotekshuse Hørsholm
flere steder

Bibliotekshusene

Byens bibliotek har opstillet to skønne bibliotekshuse, hvor man kvit og frit kan tage en bog. Biblioteket fylder jævnligt husene op. Du kan også selv stille bøger i husene – for det er faktisk tænkt som et ’bytte-bibliotek’. Det ene hus står på Rungstedvej ved Dronningedammen, det andet hænger på havnen til venstre for havnekontoret.

Hørsholm Loppemarked
gør et genbrugs kup

Hørsholm Loppemarked

Fra først i maj til slut august er der hver søndag loppemarked på p-pladsen på Hørsholm Allé, over for Nord indgangen til Hørsholm Midtpunkt. Her kan du gå på genbrugsjagt blandt over 40 stande.

Sommerferielukket i juli.

→ 

Livsforlængende

Repair Cafe Hørsholm
Reparation

Repair cafe

Der er ingen grund til at smide ting ud, som kan repareres. På Repair cafeen sidder fingersnilde mennesker klar til at hjælpe dig med at fixe din lampe, røremaskine, billedramme – eller hvad der nu er gået itu. Det er den 1. lørdag i hver måned. Repair cafeen holder til på biblioteket.

→ 
Syerske og systue Hørsholm
Rungstedvej 19A 

Systue

Er der gået hul på et par bukser, skal nederdelen lægges op, ind eller ud, så kan du få hjælp til dette og meget mere hos byens systue. Der er ingen grund til at smide godt tøj ud, hvis en symaskine og lidt faglighed kan give tøjet nyt liv.  

→ 
Slibning af knive hos skærsliber i Hørsholm
Hørsholm Midtpunkt 144

Skærsliber

Er køkkenknivene blevet så sløve, og du mest af alt bare vil kyle dem ud, så stop et øjeblik. Byens skomager kan slibe dem så skarpe igen, at du skal passe på fingrene. Skomageren ligger på 1. sal i Hørsholm Midtpunkt.

→ 

Donationer

røde kors container
giv det videre

Tøjcontainere

Er dit gamle tøj i god og brugbar stand, så aflever det i en indsamlingscontainer, for eksempel fra Røde Kors. Organisationerne sælger tøjet, og indtægterne fra salget går til deres arbejde. De tager imod tøj, sko (undtagen gummistøvler og træsko), linned, duge, tørklæder, andre tekstiler, tasker og bælter.

→ 
Hennes & Mauritz genbrugstøj
giv det videre

Hennes og Mautitz

Aflever dit tøj i indsamlingsboksene hos H&M og undgå at smide det ud. Du kan aflevere alt tøj – uanset brand og stand. Til gengæld får du en voucher på 15% til et køb. Missionen er at tøjfibrene genbruges.

→ 
Genbrugshytten Norfos Vandtårnsvej Hørsholm
giv det videre

Genbrugspladsen

På kommunens genbrugsplads på Vandtårnsvej 2 kan man i Genbrugshytten stille ting, som er for gode til at smide ud. Genbrugshytten drives i samarbejde med Røde Kors, Kirkens Korshær og Folkekirken. Klik og se, hvad de tager imod i Genbrugshytten

→ 
Genbrug, second hand og preloved I Hørsholm i Nordsjælland

Upcycling

Upcycling er en fantastisk måde at genbruge og give nyt liv til ting, der ellers ville være blevet smidt ud. Ved at genanvende og omdanne gamle genstande skaber man noget unikt og brugbart. Formålet med upcycling er at øge værdien af de ting, der bliver upcycled, enten ved at give dem en ny funktion eller ved at forvandle dem til noget mere luksuriøst.

LANGAUGE »