Søborg Slot – Udforskningen af ruinen

Søborg Slot - Udforskningen af ruinen

DATO

TIDSPUNKT

HVOR

ARRANGØR

PRIS

Søborg Slot – Udforskningen af ruinen

Søborg Slot står atter i centrum af begivenhederne i disse år, hvor Søborg Sø genskabes.

I storstilet naturgenopretningsprojekt vil resterne af borgen atter komme til at spejle sig i søen, der i middelalderen udgjorde en vigtig del af dens forsvar. Museum Nordsjælland indgår i den forbindelse i et forskningsprojekt, der skal munde ud i en ny bog om Søborgs historie. Borgen blev anlagt af Biskop Eskild i 1100-tallet, og blev udbygget til en af rigets største borge. Ruinen er omgærdet af historie, og bl.a. skal Dr. Margrethe 1. ifølge sagnet være født her. Knap nok var fæstningen opgivet før historiker og arkæologer kastede sig over udforskningen. I foredraget skal vi høre arkæolog Liv Appel fra Museum Nordsjælland fortætte om, hvad der er hændt på ruinen siden 1500-tallet, og hvorfor det ikke lykkedes at frede borgen, før den var revet ned til grunden.

Foredraget er gratis, men der skal købes billet til arrangementet. Billetter kan købes fra billetlinket fra den 21. februar.

Eventkalenderen på hørsholm-rungsted.dk er formidling af de events der er i byen. Vi forsøger at være opdateret, men påtager os ingen ansvar for evt. aflysninger og/eller ændringer i programmet. Derfor opfordrer vi altid til, at kontakte arrangørerne direkte ved behov for yderligere information. Du kommer til arrangørens side ved at klikke på knappen ‘læs mere / billetter’. 

LANGAUGE »