Salamandertur

Salamandertur

DATO

TIDSPUNKT

HVOR

ARRANGØR

PRIS

Salamandertur

Tag børnene med på en sjov salamandertur i Karen Blixens Fuglereservat. 

April og Maj er yngletid for vandsalamanderen, og de drager mod vandhullet for at parre sig.  På denne Salamandertur på Rungstedlund fascineres vi på helt nært hold af de smukke padder, som kalder så meget på vores opmærksomhed, at de næsten ikke er til at slippe igen.

Inden vi drager mod vandhullet, taler vi om paddernes kendetegn, deres fjender og udfordringer samt salamandernes spændende årscyklus.

Ved vandhullet indfanger vi nænsomt salamandere og andre smådyr. Vi ser på fangsten, på forskellen på han- og hunsalamander og bliver klogere på de forskellige andre små dyrearter, der lever i vandhullet. Vi håber at se både stor og lille vandsalamander og forhåbentlig også andre små vanddyr, måske vårfluelarver, guldsmedelarver, skøjteløbere, vandkalve eller skorpionstæger.

Vi indsamler, håndterer og karakteriserer de følsomme padder og vanddyr med simpelt udstyr på en skånsom måde, uden at de lider overlast, og vi tager os tid til at fascineres af de smukke dyr på helt tæt hold

Vi afslutter med nænsomt at sætte alle dyrene tilbage i vandhullet og drøfter på hjemvejen, hvad levesteder som Fuglereservatet på Rungstedlund og vores adfærd har af betydning for salamanderne og andre vanddyrs eksistens og overlevelse.

Turleder: Biolog og naturvejleder Anne Cathrine Spork.

Mødested: Gårdspladsen foran museet.

Eventkalenderen på hørsholm-rungsted.dk er formidling af de events der er i byen. Vi forsøger at være opdateret, men påtager os ingen ansvar for evt. aflysninger og/eller ændringer i programmet. Derfor opfordrer vi altid til, at kontakte arrangørerne direkte ved behov for yderligere information. Du kommer til arrangørens side ved at klikke på knappen ‘læs mere / billetter’. 

LANGAUGE »