Penslen og Pistolen – Jens Adolf Jerichau

Mikael Wivel

DATO

TIDSPUNKT

HVOR

ARRANGØR

PRIS

Penslen og Pistolen – Jens Adolf Jerichau

I samarbejde med Hørsholm Kunstforening inviterer Hørsholm Bibliotek til et unikt foredrag med kunsthistoriker Mikael Wivel om kunstneren Jens Adolf Jerichau, som flyttede til Paris, hvor han mødte internationale kunstnere som Matisse og Picasso, men som også har lokal tilknytning til Hørsholm, hvor han har boet og malet. Jens Adolf Jerichau ligger begravet på Hørsholm Kirkegård.

Jens Adolf Jerichau døde i Paris i 1916 – for egen hånd og kun 25 år gammel. Men han havde ikke desto mindre arbejdet så målrettet, så intenst og så personligt med sit stof, at hans værk må betegnes som et af de væsentligste i det 20. århundredes danske kunst. Der var tale om en mærkeligt suveræn udfoldelse, som startede vildt i Hørsholm, og som i de sidste fire år af hans korte liv førte billeder med sig af en fuldkommen overrumplende originalitet. Jerichaus skæbne er elementært bevægende – for ham var liv og værk to sider af samme sag, og Mikael Wivel skelner da heller ikke mellem disse to størrelser i sit foredrag.

Eventkalenderen på hørsholm-rungsted.dk er formidling af de events der er i byen. Vi forsøger at være opdateret, men påtager os ingen ansvar for evt. aflysninger og/eller ændringer i programmet. Derfor opfordrer vi altid til, at kontakte arrangørerne direkte ved behov for yderligere information. Du kommer til arrangørens side ved at klikke på knappen ‘læs mere / billetter’. 

LANGAUGE »