Live i stuen: 1864 – De der mindes og de der glemtes

Live i stuen: 1864 – De der mindes og de der glemtes

DATO

TIDSPUNKT

HVOR

ARRANGØR

PRIS

Live i stuen: 1864 – De der mindes og de der glemtes

Krigen i 1864 vendte verden på hovedet – både politisk og samfundsmæssigt, men også enkeltpersoner og familier blev dybt berørt af krigen. Det vidner blandt andet de over 100 mindesten på Dybbøl Banke og på Als om. Bag hver sten gemmer sig en historie om nogen, der har mistet en søn, en mand, en bror, en ven. Men også i resten af landet ses sporerne stadig den dag i dag, i bl.a. kirker og på kirkegårde.

Og endelig er der dem, der døde i krigens skygge – de civile. I 1864 var der landet over en voldsom overdødelighed blandt helt normale danskere. Disse finder man sjældent åbenlyst. Her må man på jagt i arkiver og kirkebøger.

Formidler ved Historiecenter Dybbøl Banke, Jens Jacob Refshauge Beck, leder os gennem optakten til og sporene efter krigen i 1864 og giver inspiration og fif til selv at lede videre.

OBS dette arrangement livestreames og vises på biograflærredet.

Gratis billetter kan hentes fra billetlinket fra d. 28. september.

Eventkalenderen på hørsholm-rungsted.dk er formidling af de events der er i byen. Vi forsøger at være opdateret, men påtager os ingen ansvar for evt. aflysninger og/eller ændringer i programmet. Derfor opfordrer vi altid til, at kontakte arrangørerne direkte ved behov for yderligere information. Du kommer til arrangørens side ved at klikke på knappen ‘læs mere / billetter’. 

LANGAUGE »