Kulturdags-vandring: Hirschholm Slot

Kulturdagsvandring 2 - ’Bygningerne og området omkring Hirschholm Slot’

DATO

TIDSPUNKT

HVOR

ARRANGØR

PRIS

Kulturdags-vandring: Hirschholm Slot

Museum Nordsjælland inviterer dig med på en spændende vandring rundt om slotssøen, hvor du vil få mulighed for at dykke ned i historien om de bygninger, der omgav det imponerende Hirschholm Slot, også kendt som ‘Nordens Versailles’. Du vil lære om placeringen af disse bygninger, deres formål og hvilke af dem der er bevaret til i dag.

Undervejs vil trådene til slottets fascinerende historie og de mange karakterer, der har bevæget sig i området, blive knyttet sammen. Du vil blive præsenteret for historier om personer, der har sat deres præg på Hørsholm og omegn.

Der vil også være fokus på en række spørgsmål, der vil blive udforsket: Hvem var grundlæggeren af Hørsholm by? Hvorfor blev overvejelsen gjort om at bruge slottets havehus som kirke, og hvad var planerne for slotshaven efter slottets nedrivning? Slotshaven blev omtalt som “det smukkeste haveanlæg, vores land nogensinde har haft”.

Museum Nordsjælland vil dele deres omfattende viden og indsigter undervejs, så du kan få et dybere indblik i historien om Hirschholm Slot og dets omgivelser. Tag med på denne kulturvandring og lad dig fortrylle af områdets historie, arkitektur og naturlige skønhed. Det er en enestående mulighed for at udforske og forstå de historiske rødder, der har formet Hørsholm og omegn.

Kom og deltag i denne spændende vandring arrangeret af Museum Nordsjælland og oplev historiens vingesus omkring slotssøen. Gå ikke glip af denne mulighed for at lære om og værdsætte vores lokale kulturarv.

Varighed: Ca. 75 min.
Guide: Malene Rossau
Mødested: Starten af Kirke Allé (overfor parkeringen ved Ridebanen)
Ca. 1,9 km. vandretur. Husk gerne gode vandresko.
Man kan med fordel tage på kulturvandringen ’Slottet, der forsvandt’ først, men det er ikke en nødvendighed.
Turen er gratis.

Eventkalenderen på hørsholm-rungsted.dk er formidling af de events der er i byen. Vi forsøger at være opdateret, men påtager os ingen ansvar for evt. aflysninger og/eller ændringer i programmet. Derfor opfordrer vi altid til, at kontakte arrangørerne direkte ved behov for yderligere information. Du kommer til arrangørens side ved at klikke på knappen ‘læs mere / billetter’. 

LANGAUGE »