Blixen fejrer Thomasine Gyllembourg 250 års fødselsdag

Thomasine Gyllembourg

DATO

TIDSPUNKT

HVOR

ARRANGØR

PRIS

Blixen fejrer Thomasine Gyllembourg 250 års fødselsdag

I år er det 250 år siden, at forfatteren Thomasine Gyllembourg blev født. På Karen Blixen Museum Rungstedlund ønsker vi at markere 250-årsdagen og fejre Thomasine Gyllembourg, hendes værker og den store betydning hun har haft for kvindelitteraturen.

Fødselsdagshyldesten finder sted på selve fødselsdagen den 9. november med følgende program:

Champagneskål for fødselaren Thomasine Gyllembourg.

Fødselsdagstale for Thomasine. Holdes af kulturformidler, litterat og Thomasine-fan Maja Lykketoft.

Salon-samtale om Thomasines forfatterskab. Maja Lykketoft og dr.phil. i litteraturvidenskab Lise Busk-Jensen samtaler om romantiske dannelsesromaner, datidens kvindeideal og om de skjulte lidenskaber, det frisind og den kampånd, der også findes i Thomasine Gyllembourgs mange fortællinger.

Vi håber, at du har lyst til at fejre, skåle for og blive klogere på kvindelitteraturens vigtigste danske pioner Thomasine Gyllembourg.

Eventkalenderen på hørsholm-rungsted.dk er formidling af de events der er i byen. Vi forsøger at være opdateret, men påtager os ingen ansvar for evt. aflysninger og/eller ændringer i programmet. Derfor opfordrer vi altid til, at kontakte arrangørerne direkte ved behov for yderligere information. Du kommer til arrangørens side ved at klikke på knappen ‘læs mere / billetter’. 

LANGAUGE »