HØRSHOLM:DOX: No Other Land

HØRSHOLM:DOX: No Other Land

DATO

TIDSPUNKT

HVOR

ARRANGØR

PRIS

HØRSHOLM:DOX: No Other Land

Venskabet mellem en ung, palæstinensisk aktivist på Vestbredden og en journalist fra Israel giver et helt unikt og (med)menneskeligt indblik i en årtier gammel konflikt, der giver genlyd i hele verden. En film skabt af et palæstinensisk-israelsk kollektiv.

Et usædvanligt venskab mellem en palæstinensisk aktivist og en israelsk journalist er kernen i ‘No Other Land’, som samler trådene i den mangeårige, territoriale konflikt mellem palæstinensere og bosættere på Vestbredden.

Basel er palæstinenser og har i hele sit unge liv dokumenteret, hvordan israelske myndigheder har ageret spydspids for bosætternes ulovlige overtagelse af landarealerne i Masafer Yatta på Vestbredden, hvor han bor. Yuval er journalist og fra Israel, og har i årevis dækket situationen indefra og udefra. Deres venskab er umage – Basel lever under militær besættelse, mens Yuval kan komme og gå som han vil – men efter en første skepsis bliver Yuval modtaget med varme af Basels venner og familie. De tungt bevæbnede, israelske soldat ser ham dog mere og mere som en modstander, når vejen skal banes for de bulldozere, der ruller ind for at ødelægge folks hjem for øjnene af dem. Men hvor der er venskab er der håb, og scenerne mellem Basel og Yuval giver os et tiltrængt moment af (med)menneskelighed i en film skabt i fællesskab af et palæstinensisk-israelsk kollektiv af fire unge aktivister.

Efter filmen åbner vi foyerbaren og fyrer op for fyraftensstemningen i foyeren med en eksklusiv koncert med palæstinensisk komponist og oud-virtuos Bilal Irshed og leder af Middle East Peace Orchestra, den kgl. oboist Henrik Goldschmidt.

Eventkalenderen på hørsholm-rungsted.dk er formidling af de events der er i byen. Vi forsøger at være opdateret, men påtager os ingen ansvar for evt. aflysninger og/eller ændringer i programmet. Derfor opfordrer vi altid til, at kontakte arrangørerne direkte ved behov for yderligere information. Du kommer til arrangørens side ved at klikke på knappen ‘læs mere / billetter’. 

LANGAUGE »