HØRSHOLM:DOX: Copa 71

HØRSHOLM:DOX: Copa 71

DATO

TIDSPUNKT

HVOR

ARRANGØR

PRIS

HØRSHOLM:DOX: Copa 71

Kvindernes glemte kapitel i dansk fodboldhistorie får endelig sin plads i rampelyset her 50 år efter en legendarisk VM-kamp i Mexico. En fantastisk og farverig film med alt den drama og spænding, man kan forvente af et ægte eventyr.

I sommeren 1971 mødes verdens bedste landshold til VM i fodbold i Mexico. Turneringen ligner ikke noget, der er set før, og det er muligt, at du aldrig har hørt om den. For spillerne på banen er kvinder, og både FIFA og de nationale fodboldforbund afviste ideen. Derfor blev det uofficielle verdensmesterskab i kvindefodbold skrevet ud af historien, og har været derude indtil nu. For via farverige arkivklip, som ingen har set i et halvt århundrede, og nye interviews med spillerne selv, udfylder ’Copa 71’ hullerne i det kollektive hukommelsestab.

Landsholdspillere beretter om de surrealistiske dage i Latinamerika, hvor kvindefodbolden indtog verdensscenen og fyldte aviserne, tv-skærmene og radiofladen. De danske landsholdslegender, Birthe Kjems og Ann Stengaard, ser tilbage på turneringen og finalen, hvor 112.000 tilskuere sad klar på Estadio Azteca i Mexico City for at se dem spille mod værtsnationen. Et øjeblik, der burde have været skelsættende for dansk og international fodbold, men efter finalen blev det feministiske projekt forsømt.

50 år senere hives historien ud af glemslen for første gang, for at vise os hvad der skulle have være kvindefodboldens startskud.

Efter filmen kan du opleve en paneldebat om, hvordan det står til med ligestillingen i sporten – også lokalt i Hørsholm. Mød bl.a. DBU’s Talentansvarlige på kvindesiden, og tidligere professionel fodboldspiller, Katrine S. Pedersen, HUIs Pigeudvalg og borgmester Morten Slotved. Debatten modereres af journalist og dokumentarist Mette Korsgard, som også er medlem af DBU’s diversitetsudvalg.

Eventkalenderen på hørsholm-rungsted.dk er formidling af de events der er i byen. Vi forsøger at være opdateret, men påtager os ingen ansvar for evt. aflysninger og/eller ændringer i programmet. Derfor opfordrer vi altid til, at kontakte arrangørerne direkte ved behov for yderligere information. Du kommer til arrangørens side ved at klikke på knappen ‘læs mere / billetter’. 

LANGAUGE »