Georg Metz: Scenebilleder og tegninger

Georg Metz Scenebilleder og tegninger Hørsholm Kunstforening

DATO

TIDSPUNKT

HVOR

ARRANGØR

PRIS

Georg Metz: Scenebilleder og tegninger

Oplev Georg Metz udstillingen ‘Scenebilleder og tegninger’ af Hørsholm Kunstforening i Fuglsanghus 24. februar – 1. april 2024

Udstillingen er åben fra kl. 11- 16 fredag – søndag, Skærtorsdag og 2. påskedag.

Teatrene er alle i samme beskedne målestok med sangere, skuespillere og teaterpersonale på maksimum 2 centimeters højde.

Udover scenebilleder vises en lang række tegninger, som Georg Metz har tegnet under sine mange rejser.

Georg Metz fortæller om sine værker:

”Idéen til at skabe de små teatre fik jeg, da jeg for en del år siden midlertidigt påtog mig opgaven som operaanmelder for min avis, Information. Lysten kom til at fordybe sig i teaterets verden, i klassiske borgerlige teaterbygninger, som jeg i varierende fantasier forestiller mig dem dertil scenografien i teatrets flere lag ud mod rundhorisonten.
Desuden fik jeg trang til at fastholde de afgørende øjeblikke i forestillingerne, hvor man med blot overskueligt kendskab til repertoiret kan identificere situationen: Hamlet med kraniet, Don Quijote mod vindmøllerne, Samson, der styrter templer, Don Giovanni og stengæsten, etc. Kort sagt det sted i handlingen, om hvilket det hele stykke, den hele opera drejer sig.

Teatret har bortset fra trivialiteterne mindst to sider: Scenen og bagscenen. Den sidste er i denne sammenhæng ofte (næsten) lige så vigtig som den første. På bagscenen lever teatrets medarbejdere deres eget liv optaget af mere eller mindre vedkommende gøremål. ”

Eventkalenderen på hørsholm-rungsted.dk er formidling af de events der er i byen. Vi forsøger at være opdateret, men påtager os ingen ansvar for evt. aflysninger og/eller ændringer i programmet. Derfor opfordrer vi altid til, at kontakte arrangørerne direkte ved behov for yderligere information. Du kommer til arrangørens side ved at klikke på knappen ‘læs mere / billetter’. 

LANGAUGE »