Hvem var Grundtvig i grunden?

Foredrag: Hvem var Grundtvig i grunden?

DATO

TIDSPUNKT

HVOR

ARRANGØR

PRIS

Hvem var Grundtvig i grunden?

Forstå hvordan Grundtvig har formet det danske samfund og hvem han i virkeligheden var, når grundtvigekspert og lektor ved Københavns Universitet, Anders Holm, holder foredrag på Hørsholm Bibliotek.

Sammen med DR og mange andre biblioteker i landet dykker Hørsholm Bibliotek i maj måned ned i digteren, præsten, historikeren, politikeren og personen Nikolai Frederik Severin Grundtvig. Under overskriften ”På grund af Grundtvig” undersøger vi arven efter Grundtvig og hvordan hans tanker fortsat lever i dag.

Til maj har DR premiere på en stor dramadokumentar, der fortæller om det moderne danske samfunds fødsel gennem historien om Grundtvig. Ulrich Thomsen spiller Grundtvig og Adam Price er executive producer på serien, som er skabt på baggrund af en omfattende research og i samarbejde med en række Grundtvig-eksperter.

Sideløbende med dramadokumentaren planlægger DR også en anden serie om Grundtvig og hans virke i 1800-tallets Danmark af historie- og kulturformidleren Liv Thomsen, der har stået bag en lang række af DR’s historieprogrammer.

I den forbindelse byder Hørsholm Bibliotek på et foredrag med teolog og lektor Anders Holm, der har været konsulent på dokumentarserien, som sætter fokus på hvem Grundtvig i grunden var, og hvad han betyder i dag.

Grundtvig er alle vegne: I kirken, skolen, avisen, og nu sågar på tv. Alle refererer til ham og i de forskelligste forbindelser. Vi kan alle se den skæggede gamle mand for vores indre blik. Han er noget grundlæggende, symbolet på danskhed, en uomgængelig urkraft – en mange mener at have på deres side. Men hvorfor? Og hvem var han egentlig? Ja, hvad er det, der gør Grundtvig til Grundtvig? Foredraget genfortæller en del af hans livshistorie og kommer med et bud.

Billetter er gratis, men skal bestilles via bibliotekets hjemmeside.

Eventkalenderen på hørsholm-rungsted.dk er formidling af de events der er i byen. Vi forsøger at være opdateret, men påtager os ingen ansvar for evt. aflysninger og/eller ændringer i programmet. Derfor opfordrer vi altid til, at kontakte arrangørerne direkte ved behov for yderligere information. Du kommer til arrangørens side ved at klikke på knappen ‘læs mere / billetter’. 

LANGAUGE »