Forandrende kulturmøder

Forandrende kulturmøder

DATO

TIDSPUNKT

HVOR

ARRANGØR

PRIS

Forandrende kulturmøder

Forskeren og forfatteren Birgitte Possing har i årevis besøgt den arabiske verdens forskellige lande og var i 1998-2000 med til at etablere Det Danske Institut i Damaskus. Men da hun i januar 2023 tog på en natur- og kulturrejse i sultanatet Oman mellem De Forenede Arabiske Emirater og Yemen, var hun helt uforberedt på, hvad hun så, hørte og sansede: Landet, kulturen og adfærden her var anderledes og fyldt med paradokser.

Nye spørgsmål hobede sig op. Hvordan var det fattige, lukkede muslimske diktatur på få årtier og uden at være en retsstat forvandlet til et rigt, oplyst enevælde med fokus på uddannelse og sundhed for alle?  Hvorfor fortolkede omanerne islam på en helt anden måde end andre steder?

Efter sin hjemkomst læste Birgitte Possing sig ind på Omans kultur, ånd og historie og denne aften deler hun sine tanker om og billeder fra det overraskende kulturmøde, som hun ikke kan slippe.

Eventkalenderen på hørsholm-rungsted.dk er formidling af de events der er i byen. Vi forsøger at være opdateret, men påtager os ingen ansvar for evt. aflysninger og/eller ændringer i programmet. Derfor opfordrer vi altid til, at kontakte arrangørerne direkte ved behov for yderligere information. Du kommer til arrangørens side ved at klikke på knappen ‘læs mere / billetter’. 

LANGAUGE »