Film og foredrag: Vold mod kvinder

Film og foredrag: Vold mod kvinder

DATO

TIDSPUNKT

HVOR

ARRANGØR

PRIS

Film og foredrag: Vold mod kvinder

Hørsholm Bibliotek sætter i samarbejde med Center for Voldsforebyggelse fokus på vold mod kvinder, som desværre også i dag er et aktuelt emne, som kræver opmærksomhed og forebyggelse, hvis noget skal ændres.

Denne eftermiddag viser vi først dokumentarfilmen ’Vold i kærlighedens navn’ af den prisbelønnede danske instruktør Christina Rosendahl. Efterfølgende er der oplæg af repræsentanter fra Center for Voldsforebyggelse, som bl.a. vil oplyse om emnet samt præsentere deres kortlægning af drab på piger og kvinder mellem 2000 og 2021.

Mere om dokumentaren ’Vold i kærlighedens navn’

Bag krisecenterets trygge mure samler kvinderne kræfter. Dag for dag bearbejder de deres oplevelser, får opbygget deres selvtillid og tager de små skridt, der kan hjælpe dem til at bryde ud af det voldelige forhold, der sendte dem på krisecenter.Mødre og børn har trukket sig tilbage på deres værelser, alt er stille. Nattevagten tjekker, at alle døre er låst, og de frivillige, der har taget imod dagens opkald på nødtelefonen, kan pakke sammen. Selvom der er roligt bag de beskyttende mure i krisecentret, er livet for beboerne præget af et følelsesmæssigt kaos af sorg, i frygt for fremtiden og længsel. En livsfarlig længsel efter den kærlighed i vis navn, volden mod dem bliver begået. Dag for dag, skridt for skridt arbejder personalet tålmodigt med at hjælpe kvinderne med at bearbejde oplevelserne og genopbygge deres selvtillid, så de kan skabe et nyt liv for dem selv og deres børn – uden vold.

Filmen varer 1 time + 15 min.

Eventkalenderen på hørsholm-rungsted.dk er formidling af de events der er i byen. Vi forsøger at være opdateret, men påtager os ingen ansvar for evt. aflysninger og/eller ændringer i programmet. Derfor opfordrer vi altid til, at kontakte arrangørerne direkte ved behov for yderligere information. Du kommer til arrangørens side ved at klikke på knappen ‘læs mere / billetter’. 

LANGAUGE »