Engang Troede vi på Fremtiden

Engang Troede vi på Fremtiden

DATO

TIDSPUNKT

HVOR

ARRANGØR

PRIS

Engang Troede vi på Fremtiden

Engang Troede vi på Fremtiden – hvordan vi gik fra optimisme til sortsyn, og hvorfor det kan redde os

De færreste føler i dag, at verden er på vej i den rigtige retning. Men hvor kom den fornemmelse fra, og hvad betyder den for vores samfund?

Med udgangspunkt i sin bog ”Engang troede vi på Fremtiden” fortæller journalist på Weekendavisen Christian Bennike sin personlige fortælling om at vokse op i en optimistisk periode i 90erne og 00erne, til nu at leve i det modsatte – i en verden præget af krise og pessimisme.

I foredraget rejser man som tilhører med rundt i Europa: til valgmøde hos Marine Le Pen, til debatter med tidens store tænkere og hjem til barndommens Fyn, og Christian Bennike beskriver hvordan håbefulde ideer om frihandel, åbenhed og tro på fremtiden voksede frem i 90erne, og hvordan de selvsamme ideer endte med at skabe de problemer, vi nu kæmper med: Klimaforandringer og ulighed, Putin og populisme.

Et spændende foredrag der giver indblik i hvordan nutidens sortsyn og pessimisme kan bruges til at skabe handling i fremtiden.

Christian Bennike, skribent på Weekendavisen, er kendt for sine skarpe iagttagelser og dybtgående analyser, og har markeret sig som en vigtig stemme i den moderne debat om samfundets udvikling, politik og kultur. Han er forfatteren bag den tankevækkende bog ”Engang Troede vi på Fremtiden – hvordan vi gik fra optimisme til sortsyn, og hvorfor det kan redde os”. En bog der udforsker tidsåndens transformation og dens indvirkning på vores opfattelse af verden og os selv.

Eventkalenderen på hørsholm-rungsted.dk er formidling af de events der er i byen. Vi forsøger at være opdateret, men påtager os ingen ansvar for evt. aflysninger og/eller ændringer i programmet. Derfor opfordrer vi altid til, at kontakte arrangørerne direkte ved behov for yderligere information. Du kommer til arrangørens side ved at klikke på knappen ‘læs mere / billetter’. 

LANGAUGE »