Den Japanske bølge

Den Japanske bølge

DATO

TIDSPUNKT

HVOR

ARRANGØR

PRIS

Den Japanske bølge

Ved mag. art. Tea Baark Mairey

Den japanske bølge skyllede ind over Europa og USA i 1800-tallets sidste halvdel. Japonisme er betegnelsen for den store påvirkning som japansk kunst, arkitektur og kunsthåndværk havde på den vesteuropæiske kultur efter ca. 1860. Stilistisk og teknisk lod kunstnere sig inspirere af den japanske kulturs udtryk, der med sit stringente, rene og raffinerede udtryk var eksotisk og nyt. Det var en påvirkning, der fik uvurderlig indflydelse på den moderne kunsts udvikling.

Inspirationen fra det eksotiske land var særlig stærk hos impressionisterne, post-impressionisterne og i Art Nouveau. Japonisme vandt også indpas i Skandinavien.

I løbet af de fire forelæsninger kommer vi således omkring forskellige kunstnere som Whistler, Monet, Degas, Toulouse-Lautrec, van Gogh, Gauguin og Gustav Klimt og mange flere.

Eventkalenderen på hørsholm-rungsted.dk er formidling af de events der er i byen. Vi forsøger at være opdateret, men påtager os ingen ansvar for evt. aflysninger og/eller ændringer i programmet. Derfor opfordrer vi altid til, at kontakte arrangørerne direkte ved behov for yderligere information. Du kommer til arrangørens side ved at klikke på knappen ‘læs mere / billetter’. 

LANGAUGE »