Blixens og Hemingways Afrika

Karen Blixen

DATO

TIDSPUNKT

HVOR

ARRANGØR

PRIS

Blixens og Hemingways Afrika

Da Ernest Hemingway modtog nobelprisen i litteratur, sagde han meget berømt, at han gerne havde set Karen Blixen modtage prisen først. Ligeledes i sin posthumt udgivne erindringsbog Der er ingen ende på Paris skriver Hemingway, at Karen Blixen skrev en af de smukkeste bøger om Afrika, han nogensinde havde læst. Her refererer han naturligvis til Karen Blixens hovedværk Den Afrikanske Farm.

Men hvordan beskrev Karen Blixen egentlig Afrika? Og hvordan lignede Blixens Afrika Hemingways Afrika? Var det et geografisk område eller mere et eksistentielt drømmesyn? En upassende eksotisering eller decideret ’Afrikanisme’, som den Afroamerikanske forfatter og nobelprismodtager Toni Morrison har beskrevet (nogle) hvide menneskers fremstillinger af Afrika.

I aftenens foredrag  krydslæser litteraturhistoriker Anne Green Munk Blixens og Hemingways forfatterskaber og diskuterer dem i relation til hinanden, deres samtid og vores postkoloniale nutid.

Eventkalenderen på hørsholm-rungsted.dk er formidling af de events der er i byen. Vi forsøger at være opdateret, men påtager os ingen ansvar for evt. aflysninger og/eller ændringer i programmet. Derfor opfordrer vi altid til, at kontakte arrangørerne direkte ved behov for yderligere information. Du kommer til arrangørens side ved at klikke på knappen ‘læs mere / billetter’. 

LANGAUGE »