Bag om Ehrengard — heltinder

Bag om Ehrengard

DATO

TIDSPUNKT

HVOR

ARRANGØR

PRIS

Bag om Ehrengard — heltinder

Denne aften vil Ivan Z. Sørensen gøre os klogere på Karen Blixens heltinder Ehrengard, Heloïse og Babette i lyset af Blixens og M.A. Goldschmidts begreb om nemesis.

I fortællingen Ehrengard  er scenen sat til, at en ung kvinde skal forføres. Men den unge kvinde, Ehrengard, vender behændigt og fornøjeligt tingene på hovedet: Hun, forførelsens objekt, gør sig til situationens subjekt. Det samme gør en anden af Blixens heltinder: Heloïse.

Sådanne handlinger er ikke hverken risiko- eller omkostningsfrie. Det handler om værdier, pris og varer. Der er med andre ord værdier, der er så dyrebare, at man undertiden bør ’købe så dyrt som muligt’ og vare sig for ’at slippe billigt fra det’ – hævder Blixen med reference til M.A. Goldschmidts begreb om Nemesis.

Men hvad er prisen? Hvad betaler Heloïse? Og hvad betaler Ehrengard?

Eventkalenderen på hørsholm-rungsted.dk er formidling af de events der er i byen. Vi forsøger at være opdateret, men påtager os ingen ansvar for evt. aflysninger og/eller ændringer i programmet. Derfor opfordrer vi altid til, at kontakte arrangørerne direkte ved behov for yderligere information. Du kommer til arrangørens side ved at klikke på knappen ‘læs mere / billetter’. 

LANGAUGE »