Åbent hus i Arboretet

Åbent hus i Arboretet

DATO

TIDSPUNKT

HVOR

ARRANGØR

PRIS

Åbent hus i Arboretet

Her i Arboretet vil vi gerne invitere til at gå på opdagelse i vores samling af træer og buske og blive klogere på, hvad der egentligt foregår i Arboretet. Søndag d. 5. maj åbner vi derfor dørene for åbent hus i Arboretet for både børn og voksne. Der vil være rundvisninger i Arboretet og Terapihaven Nacadia, spil med Cirkus Naturligvis omhandlende planter, åben skolestue samt posteløb for hele familien. Man kan opleve Arboretet ved at gå på opdagelse selv, eller ved at deltage i en eller flere af vores aktiviteter. Hele dagen er gratis og kræver ikke tilmelding.

PROGRAM

Åbent Hus i Terapihaven Nacadia

Rundvisninger kl. 10.15, 11.15 og 12.15 med varighed af ca. 30 min. Forskere fra Københavns Universitet viser rundt i Terapihaven og fortæller om naturbaseret terapi, sundhedsfremmende natur og de kriterier en terapihave skal opfylde, for at opnå en positiv indvirkning på helbredet. Der er begrænsede pladser efter først til mølle-princippet. Mødested ved Terapihavens indgang, ca. 400 meter indenfor indgangen til Arboretet og P-pladsen.

Rundvisninger i Arboretets botaniske samling

Rundvisninger kl. 10 og 13.15 med varighed af ca. 1 time og 15 min. Forskere fra Københavns Universitetet viser rundt i Arboretet og fortæller om den store botaniske samling og forskningen der bliver lavet her. Mødested ved flagstangen ca. 100 meter indenfor indgangen.

Rundvisning i Arboretet for børn

15. juni Fondens naturformidler viser rundt for børn (man må gerne have sin forældre med) og fortæller om Arboretets planter og natur. Alle er velkomne, men målrettet alder 6+. Rundvisning kl. 11 med varighed af ca. 40 min. Mødested ved indgangen.

Åben Skolestue

Gå på opdagelse i vores skolestue, og se naturen på tæt hold ved hjælp af stereolup; spil kortspillet ’fugl mod fugl’ og mød vores udstoppede dyr (mange af hvilke der findes i arboretet). Skolestuen er i publikumshuset ved indgangen og er åbent fra kl. 10 – 15.

Posteløb i Arboretet

Børn og voksne i alle aldre kan deltage i vores posteløb, hvor man skal bruge sanserne og sin kreativitet til at løse opgaver og blive lidt klogere på naturen i børnehøjde. Vi udleverer et kort med opgaver ved indgangen, løs så mange opgaver I kan. Fra kl. 10.00 – 15.00. Start og slut ved publikumshuset ved porten.

Spil om planter

Cirkus Naturligvis har spillene ”Grøn Gift” og ”Plantelaboratoriet” med. ”Grøn Gift” er et spil om giftige planter, hvor man dyster på giftighed, højde, alder og frøspredning. Du kan her finde ud af om tobak i virkeligheden er mere giftig end bjørneklo samt lære tolv forskellige plantefamilier og deres egenskaber at kende. ”Plantelaboratoriet – Plantedesign på speed” tager udgangspunkt i genetisk forædling af planter. Her kan du undersøge hvordan man kan skabe nye planter med nye egenskaber, der kan virke som super-afgrøder i fremtiden. Åbent fra kl. 10-12 og 12.30-15.

Tag madpakke og tæppe med og nyd frokosten i det grønne. Husk at lade hunden blive hjemme, da hunde ikke må medtages i Arboretet.

Vi glæder os til at se jer!

Eventkalenderen på hørsholm-rungsted.dk er formidling af de events der er i byen. Vi forsøger at være opdateret, men påtager os ingen ansvar for evt. aflysninger og/eller ændringer i programmet. Derfor opfordrer vi altid til, at kontakte arrangørerne direkte ved behov for yderligere information. Du kommer til arrangørens side ved at klikke på knappen ‘læs mere / billetter’. 

LANGAUGE »