Brug byen

Julens glögg og æbleskiver 2021

LISTEN OPDATERS LØBENDE . . .

Æblerskiver og lun glögg er for os lig med julestemning. Det dufter af jul og det smager af jul, og så er det bare rigtig hyggeligt med en tiltrængt pause i julemåneden.  

Vi har lavet et overblik over hvor du kan få serveret de lækre æbleskiver og den varme glögg, men også andre juledrikke og ‘is a’la mande’ her i byen. 

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/gloegg-2021/
Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/gloegg-2021/

Foto: Therese Harris

LÆS OGSÅ:  Guide til julefrokosten. To go or to stay?

Askehavegård

Her serveres der glögg, kakao, kaffe og duftende, nybagte æbleskiver foran pejsen i Riddersalen. Her er også juletræssalg. Åbent alle weekender i december fra kl. 10.00 – 18.00 

Espresso House

Hos Espresso House I Hørsholm Midtpunkt kan du, ud over æbleskiver, købe kanelsnurre, og julemuffins. Til at slukke tørsten har de deres Julelatte med smag af kanel og kardemomme. Pebermynte Latte med chokolade eller en Nougat Karamel Latte der er fyldt med nougat, karamel og masser af flødeskum.

Og i år en nyhed: Orange Mocha Latte med smag af mørk chokolade og appelsin

Kokkedal Slot

Onsdag til lørdag kan du nyde de lækre æbleskiver og glögg i de smukke omgivelser på Kokkedal Slot. 

Dog ikke på de store julefrokostdage fredag-lørdag de første weekender i december.

Rungsted Kro

På den smukke gamle kro finder du også hjemmelavede glögg og lækre æbleskiver. Slå vejen forbi på weekendens gåtur, eller bestil bord og inviter familen på julesammenkomst. 

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/gloegg-2021/

Foto: Espresso House

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/gloegg-2021/

Foto: Peter Beier

Peter Beier

Vi er pt. ikke bekendt med at de serverer æbleskiver hos Peter Beier, men de har den her helt vidunderlige ‘Is a’la mande’ – mums!

FAKTA OM ÆBLESKIVEN

I over 150 år har æbleskiven været en fast del af juletraditionen i Danmark. Første gang vi hører om æbleskiven som vi kender den i dag, er i ‘Peters Jul’ fra 1866. 

Glögg kan spores endnu længere tilbage. Helt tilbage i det 16. århundrede drak man i Danmark varm vin med krydderier som helsedrik. 

LÆS OGSÅ:  Her kan du købe dit juletræ lokalt

LANGAUGE »