OPLEV BYEN

Byens ‘champagne historie’ har fået et nyt kapitel

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/byens-champagne-historie-har-faaet-et-nyt-kapitel/

Champagne og nytårsaften hænger sammen, og der skåles i champagne og andre lækre bobler til store fester og fejringer. Og nogen synes også, at champagne hører sig til på en god hverdag – for hver dag er jo en fest.

Her i byen har champagne sin helt egen historie. Mon ikke der blev drukket champagne på Hirsholm Slot, da Johann Friedrich Struensee og Dronning Caroline Mathilde i 1771 tilbragte en sommer sammen i Hørsholm?

Karens Blixen og ‘skum’

Vi ved i hvert fald, at det var Karen Blixens yndlingsdrink. Vores egen Karen Blixen holdt rigtig meget af champagne eller rettere skum, som hun altid kaldte det – og det allerede fra tidligt i livet.

Det fortælles, at hun havde champagne med på næsehornsjagt, da hun boede i Østafrika. Hun har også udtalt, ’at Veuve Clicquot-champagne var bedre end sex’.

Hun brugte bevidst champagne til at skabe fortællingen om ’baronessen, der kun drikker champagne’. Hun var nemlig en mester i selviscenesættelse. Hun holdt liv i myten – selvom hun til sidst kun nippede til skummet.

“Champagne er en god ven i en kold nat. Jeg husker, at en gammel dansk biskop i sin tid udlagde for mig, at der er mange veje til sandhedens erkendelse, og Bourgogne er en af dem. Det er rigtigt nok for en gammel herre i den dybe lænestol mellem sine boghylder. Men unge mennesker, som har fået et øjekast af djævelen, de behøver en kraftigere håndsrækning.” – Karen Blixen

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/byens-champagne-historie-har-faaet-et-nyt-kapitel/

Foto: ‘En lille bog om Blixen’ – Karen Blixen Museet

LÆS OGSÅ:  Her kan du købe lækker lokal honning

Rungsted Champagnen

Nu har byens ‘champagnehistorie’ så fået et helt nyt kapitel. Vi har fået vores helt egen champagne; Rungsted Champagnen.

ChampagneUniverset har fået produceret champagnen specifikt med Rungsted Kyst i tankerne. 

Den er produceret af det anerkendte champagnehus, Forget-Chemin, og Kira Milan, stifter af ChampagneUniverset, har fundet frem til en populær dosage – champagnens sødmegrad og stil – inspireret af netop Rungsted. 

På etiketten fremgår koordinaterne for Rungsted Havn. 

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/byens-champagne-historie-har-faaet-et-nyt-kapitel/

Foto: Kira Milan – ChampagneUniverset

LÆS OGSÅ:  Støt lokalt når du handler på nettet

LANGAUGE »