Det gamle Hørsholm
i samarbejde mellem Museum Nordsjælland og hørsholm-rungsted.dk
Der findes dog forsat områder i byen hvor man kan fange stemningen og historien fra det gamle Hørsholm. Et af de steder er Gl. Hovedgade som betegnes som Hørsholms historiske centrum. Her kan man opleve historiens vingesus mellem de gamle købstadshuse fra 1700 og 1800-tallet.
Gammel Hovedgade hed oprindeligt Storgade og var indtil 1978 vejen man ankom til Hørsholm på fra syd.



Udover urmagerforretningen har der sideløbende været forskellige andre erhverv gennem årene. I forretningen til venstre for porten har der været viktualiehandel og slager. Der var også i mange år herrekonfektion, hvor man kunne blive ekviperet med stilfuldt herretøj til enhver lejlighed.
Modsat tidligere tider, må tiden gerne gå i stå når man i dag besøger bygningen på Hovedgaden 43. I forretningen til venstre ligger frisør Stender, og til højre byens første vinbar No. 43, der også har indrettet gården bag bygningen til en super hyggelig gårdhave, hvor man kan nyde sin vin på lune dage.



Fra 1939 begyndte man at producere æblemost på lokalt dyrkede æbler. Det blev en stor succes. Bryggeriet blev centrum for en lokal tradition, hvor man kunne aflevere sine egne æbler og få lavet most af dem mod betaling. På den måde blev Usserød Bryggeri en del af det ‘at være fra Usserød’.
På bryggeriets æblemost- og apollinarisetiketter var der illustrationer af det gamle Hirschholm Slot.
Bryggeriet lukkede i 1993, men bryggeriets bygninger, der har stor værdi for Hørsholms industrielle kulturarv, eksisterer heldigvis stadig.
Øl-brygning
Der er fire overordnede delprocesser i traditionel ølbrygning, som er maltning, mæskning, kogning med humle og gæring. Råmaterialet til øl er som nævnt forskellige kornsorter som byg, hvede, rug, havre m. fl. Når man snakker om malt, er det en betegnelse for spiret korn, som er tørret.