Brug byen

Guide til byens legepladser

Vil I ud i den friske luft med familiens yngste, så kan en tur til en legeplads være god at ’lokke med’. Eller en gåtur til en af broerne over Kystbanen, hvor I kan vinke til togene.  

Her er en oversigt over en håndfuld skønne legepladser – samt inspiration til hvor I måske kan finde flere. 

Husk at tage lidt forsyninger med som vand, kiks og kaffe på termokanden, så junior kan få ’tonset igennem’. Det er også en god ide at lave en ’legedate’ med andre børn, hvor I mødes på legepladsen. 

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/byens-legepladser/

Eventyrlegepladsen

Foto: Peter Borch

Eventyrlegepladsen  

Nattergalevej ligger der en stor og cool legeplads. Der er masser af plads til leg på gangbroer og i de skæve, tegneserieagtige tårne med spidse tage. Der er naturligvis trampoliner og gynger. Til de voksne er der bænke. Bilen må parkeres på en af sidevejene, hvis ikke I cykler eller går der hen. 

Ahornvej 

På Ahornvej ligger der en mindre legeplads med indhegning og masser af grønt græs. Her er det trygt at tage de mindste børn med. Der er dejlig plads til at løbe og tumle.  

Gågaden 

Mellem Codanhus og Trommen – lige bagved pølsevognen på Gågaden finder I en lille hyggelig legeplads udformet som en stortromme. Her kan man gøre et lille pitstop og samtidig stille sulten med en pølse fra pølsevognen, mens de yngste leger. 

Bag Trommen 

Bag Trommen og biblioteket ligger endnu en legeplads, som er udformet som kæmpemæssige bogstaver. Her er ofte sol. Besøget kan kombineres med et besøg på biblioteket eller som afslutning på en indkøbstur i Gågaden. 

Hørsholm & Rungsted https://horsholm-rungsted.dk/byens-legepladser/
TIP

Hos flere daginstitutioner kan man benytte deres legepladser efter lukketid – og i weekenderne. Så prøv om lågen er åben hos din nærmeste institution. 

Til de lidt større børn vil skolernes legepladser være et super udflugtsmål.  

MØD OS PÅ 

LANGAUGE »